ERC denuncia la Diputació de Barcelona a la JE per presentar el catàleg de serveis en ple període electoral

Els republicans volen que l'ens retiri totes les publicacions fetes a les xarxes sobre els projectes i diners anunciats

Esquerra ha denunciat la Diputació de Barcelona a la Junta Electoral per haver presentat el catàleg de serveis durant els dies previs al 14-F. Els republicans assenyalen l’ens per haver explicat en roda de premsa “una campanya de mèrits sobre els diners que repartiran els propers tres anys”. En aquest sentit, recorden que la LOREG prohibeix, des que es convoquen les eleccions, qualsevol acte dels poders públics que faci referència a mèrits aconseguits. “La Diputació de Barcelona és la tercera institució del país i sap perfectament quines actuacions pot fer i quines no”, afirma ERC a la denúncia, a la qual ha tingut accés l’ACN. Els republicans reclamen que l’ens retiri totes les publicacions fetes a les xarxes sobre la presentació.A la denúncia, Esquerra insisteix que la Junta Electoral Central ha resolt en diverses ocasions que les campanyes institucionals que puguin influir en l’orientació del vot en unes eleccions estan prohibides des de la convocatòria dels comicis. Els republicans veuen “evident” que la roda de premsa d’aquest dijous “tenia una clara voluntat d’influir” en els votants, i acusen el govern provincial “d’aprofitar-se de la seva situació de privilegi” per actuar en aquest sentit.

“Les actuacions realitzades no tenen cap empara legal perquè la presidenta Núria Marín va parlar d’una inversió de 300 MEUR que faria la Diputació, informació innecessària en un procés electoral”, afirma ERC, que considera que el catàleg de serveis es podia presentar després de celebrar el 14-F.

Esquerra assenyala especialment el ressò de la roda de premsa a les xarxes socials de la Diputació de Barcelona , assegurant que “vulneren els principis d’objectivitat i transparència” del procés electoral, alhora que considera que també vulneren el principi d’igualtat entre els actors electorals.

Per aquest motiu, ERC demana a la Junta Electoral Provincial que consideri que la roda de premsa no s’ajusta a dret, que insti la Diputació a esborrar les publicacions a les xarxes socials i que el mateix ens comuniqui els fets als mitjans convocats a l’acte d’aquest dijous.

Comentaris

  LSO 30/01/2021 4:59 pm
  JxC podría quedar muy bien, si rompiera con esta corrupta, del partido que persigue sólo a los de JxC. Que cosas tan extrañas pasan. JxC hizo presidenta a la corrupta de PSOE y el PSOE no hará presidenta a la Borrás si sale ganadora. Que manera de estafar a los votantes. Por eso votaré Primaries.cat. el voto útil ya se ha visto para lo que sirve.
  Erc, vacunes i propaganda dels fills de p... 30/01/2021 1:49 pm
  Veure al enfermero Aragones del Caudillo fent veure que era 3ll el que regalava les vacunesals vells indica el grsu de franquisme queporta al damunt. Aquest nmiserable, 19.000 cadavers ala s3va esquena i no ha sortit mai davant d3 cap feretre. Es s3nzillament un fill de Franco, un fill de p...
  Erc, vacunes i propaganda dels fills de op... 30/01/2021 1:48 pm
  Veure al enfermero Aragones del Caudillo fent veure que era 3ll el que regalava les vacunesals vells indica el grsu de franquisme queporta al damunt. Aquest nmiserable, 19.000 cadavers ala s3va esquena i no ha sortit mai davant d3 cap feretre. Es s3nzillament un fill de Franco, un fill de p...
  TV3 DICTADURA DE JUNQUERAS, tancament ja 30/01/2021 1:45 pm
  TV3 porqueria Junqueras, tancament ja! Que es paguin la pulblcitat aquesta banda del Manlo Junqueras del bombo del tripartit . JEC facin algo, No es legal aquesta marranada absoluta, pur Golpisme TV3, com ja van fer amb el colauista. Porciolitic Tete Maragall i el pocavergonya Grasset d'Erc.españa
  19
  13
  Respon
  Junts x Sou = Corruptgents + PSO€ 30/01/2021 10:35 am
  Què es pot esperar d'aquesta colla pessigolla, son tal para qual: Enganxar-se a la poltrona per robar i processar. Qui dia passa, any empeny...
  Ramon 29/01/2021 8:43 pm
  Hi va haver unes eleccions espanyoles que els sociates només tenien com a ferro roent al que agafar-s'hi els diners que havia fet a Telefònica un antic company de classe d'Aznar. La majoria absoluta del PP estava, doncs, cantada. Em recorda la desesperada situació d'ERC agafant-se al ferro roent de la diPutació. Que, atenció, tot això que diuen de Na Marín prou que saben que no li restarà cap vot als sociates. Però cap ni un, eh? Prou que sabem, a qui vol desgastar amb tot això el tripartit. I què voleu que us digui, a mi em recorda aquell Alfonso Guerra parlant de les stock options del Villalonga. Estan perduts. No tenen res a fer. I ho saben. Que per això estan tan desesperats. Perquè ho saben. Saben que se la fúmen.
  50
  54
  Respon
  Ramon 29/01/2021 8:05 pm
  I això ho diu els que van fer-se aquella miserable fotografia aplaudint la primera vacuna!!!
  62
  54
  Respon

Nou comentari