El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demanarà explicacions a Sánchez per la polèmica sobre El Prat en el primer Ple del Congrés després de les vacances
  • CA

Esquerra Republicana (ERC), a través del seu portaveu en el Congrés, Gabriel Rufián, demanarà comptes al president, Pedro Sánchez, per la polèmica sorgida entorn del projecte d’ampliació de l’Aeroport del Prat en el Ple de control al govern espanyol del pròxim dimecres, el primer del nou curs polític.

“Quin és el criteri del govern en la presa de decisions d’inversions a Catalunya?”, resa l’interrogant que Rufián pretén dirigir el cap de l’Executiu, segons la relació de preguntes registrada en el Congrés a la qual va tenir accés Europa Press. L’independentista català portarà aquest assumpte a la sessió plenària de la setmana vinent després de l’anunci del govern espanyol de deixar en suspens l’ampliació de l’aeroport del Prat, que anava a suposar una inversió de 1.700 milions d’euros.

“Xantatge inacceptable”

Aquest mateix dijous, el president català, Pere Aragonès, ha acusat l’Executiu d’estar plantejant “un xantatge inacceptable” a Catalunya però ha advertit que no acceptarà la seva “maniobra de pressió”.

La picabaralla de Sánchez amb Rufián tindrà lloc la mateixa setmana en la qual es preveu que es reuneixi per segona vegada la taula de diàleg sobre Catalunya —encara no hi ha data concreta—, a la qual es desconeix si assistirà finalment el president del govern espanyol.

A Sánchez també li dirigiran sengles preguntes en el pròxim Ple els presidents del PP, Pablo Casado, i de Vox, Santiago Abascal. Casado demanarà a Sánchez que li digui quan pensa començar a resoldre els problemes dels espanyols “en lloc d’empitjorar-los” mentre que Abascal li demanarà que aclareixi “què mes està disposat a cedir davant els enemics d’Espanya per a comptar amb el seu suport”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa