El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana una “rectificació” del decret de nova normalitat
  • CA

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat el govern espanyol a “rectificar” el decret sobre la nova normalitat i els ha avisat que els republicans emprendran “mesures legals” en cas que no ho facin. En roda de premsa, la republicana ha criticat que amb la gestió de la pandèmia que es fa des de l’Estat es torni a veure “improvisació”, “manca de diàleg” i “imposició”. La portaveu d’ERC ha lamentat que el decret que prepara l’executiu espanyol és un “intent de recentralització” que pren competències de la Generalitat. Si tira endavant, Vilalta ha apuntat que emprendran “mesures legals” i que seran “davant” l’executiu espanyol per denunciar les “ingerències” i per fer possible la resolució del conflicte català.

La republicana ha defensat que cal apostar per la “col·laboració”, “coordinació” i “entesa” per sortir de l’actual situació i que s’han de respectar els competències. D’aquesta manera, ha exigit que la Generalitat pugui liderar la darrera fase de la gestió de la pandèmia i el retorn a la nova normalitat. “Cal que rectifiquin, hi tenen temps”, ha expressat.

Entre d’altres, ha demanat rectificacions en el repartiment dels fons econòmics per revertir la situació de la covid-19 o en el decret que es prepara per la gestió de la propera temporada post coronavirus. A més de tornar a reunir la taula de diàleg entre governs, Vilalta ha dit que ERC tindrà “coresponsabilitat” per a defensar els interessos de la ciutadania. Ha manifestat que ERC té l'”obligació” de “parlar” i “negociar” amb aquells amb qui no compateix una visió.

En qualsevol cas, Vilalta ha reclamat que el govern espanyol liderat pel PSOE i Unides Podem ha d’aclarir els posicionaments i si avala la majoria que el va fer possible a la investidura o les pressions de Cs o els grans poders mediàtics. “Que s’aclareixin. Defensen la centralització o la recentralització. La coresponsabilitat o la imposició”, ha preguntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa