ERC demana que no es contractin més policies perque “sobren” els 6.000 del Piolin

Una esmena subsidiària als pressupostos generals proposa eliminar la taxa de reposició dels Cossos i Forces de Seguretat
'Piolín' descobert al vaixell que acull la Policia Espanyola i la Guà rdia Civil a Barcelona
'Piolín' descobert al vaixell que acull la Policia Espanyola i la Guàrdia Civil a Barcelona | Jordi Borràs

El grup parlamentari d’ERC a Congrés de Diputats ha registrat una esmena a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat amb què proposa no contractar més policies ni guàrdies civils perquè ja n’hi ha de sobres. Concretament, els sis mil que es van estar a Catalunya durant tres mesos de “forma ociosa” a Catalunya només per pegar a catalans mentre que la seguretat a la resta de l’Estat no se’n va ressentir. 


 

L’esmena, subsdiària de modificació i a la que ha tingut accès El Món, demana modificar l’article 19 sobre l’oferta de Treball Públic. Un article que establia una “taxa de reposició” del 115% dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, la policia autonòmica i policies locals. Una taxa que implica el compromís de cobrir les baixes i les jubilacions del cossos per mantenir les ràtios inclús per sobre del nivell de baixes.

 

Els republicans, dirigits pel diputat encarregat dels pressupostos, Joan Capdevila, han registrat una esmena que es debatrà aquesta setmana amb la que demana mantenir només aquesta taxa de reposició a les policies autonòmiques i les locals i retirar-la de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. L’argument per justificar l’esmena és que a criteri d’ERC sobren els policies que es van estar als barcos del Piolin als voltants del referèndum de l’1 d’Octubre. 


 

“La presència de més de 6.000 agents de les Forces de Seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil) durant tres mesos a Catalunya de forma ociosa -amb l’única salvetat d’atacar la població civil desarmada que volia votar l’1-O- sense que augmentés l’índex de sinistralitat a les seves comunitats d’origen indica un excès de membres/sobredimensionament d’aquests cossos de seguretat”, assegura l’esmena. Una circumstància que els porta a concloure que “no és necessari de cap manera aumentar la taxa de reposició, sino només organitzar aquests cossos d’una forma més eficient”. 

L'esmena d'ERC al Congrés sobre els piolins
L'esmena d'ERC al Congrés sobre els piolins | QS

 
Comentaris
pena que no explotes o s"enfonses el vaixell
tant de resar per a res. ara cremaré sinagogues. igual hi ha la levis dins
cuenco de arroz
Estás pasado de rosca Sallés
albert
doncs trobo el raonament perfecte.
Ramon
ERC és pitjor, molt pitjor que Convergència en tot excepte en les coses que Convergència és més desesperant, en les quals ERC és igual.
Galego en Berlín
¿Y a qué se dedicará ahora el tonto del pueblo si no puede ser pulicía o benemérito?
Pio Lin
és coherent a més no poder . Tota la tropa tocant-se e!s ous al port durant tant de temps i apaña no es va ensorrar .

envia el comentari