El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana a JxCAT aparcar les divisions per “construir un país millor”
  • CA

El ple específic sobre la inhabilitació del president Torra ha servit per suavitzar les relacions entre ERC i JxCAT, que ja havien baixat un grau de tensió en pactar la data per a les eleccions el 7 de febrer, malgrat que els republicans eren partidaris de no allargar la interinitat i que el president convoqués a les urnes abans de ser inhabilitat pel Suprem. El líder dels republicans, Sergi Sabrià, ha intervingut en el debat i ha fet una crida al soci de Govern, JxCAT, per deixar de banda les diferències i treballar plegats “per construir un país millor amb una república” i “no aturar-se ni caure en “divisions” internes.

Sabrià ha remarcat que, un cop s’ha produït la inhabilitació del president, “és el moment per defensar el país i els grans consensos”. El republicà ha reconegut que haguessin preferit un escenari polític diferent després de la inhabilitació, amb una data d’eleccions ja fixada, però que ERC “ha prioritzat buscar l’acord i el consens” amb JxCAT. “Era important que no ens veiessin dividits quan ens atacaven”, ha manifestat.

Sergi Sabrià també ha assenyalat que l’objectiu de l’independentisme ha de ser superar el 50% dels vots i cada vegada “ser més”. Amb tot, ha lamentat que a l’independentisme se l’hagi vist “dividit” i “confrontat”, i que de vegades s’hagi caigut en la trampa de l’Estat . El cap de files d’ERC ha pronosticat que els propers passos seran “pactats” davant la “causa general” contra l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa