El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC demana contrapropostes a la llei per retirar el Procés dels Tribunals
  • CA
Acte d'ERC durant la campanya del 28-A davant la presó Model
Acte d’ERC durant la campanya del 28-A davant la presó Model | Jordi Borràs

 

El número dos d’ERC al Congrés dels Diputats per Barcelona, Gabriel Rufián, ha demanat aquest dilluns que les altres formacions polítiques facin contrapropostes a la llei que els republicans volen portar al Congrés per tal de retirar dels tribunals el Procés i el referèndum de l’U d’Octubre. En un acte celebrat a l’exterior de la Presó Model -que ha comptat amb la presència de l’excomú Joan Josep Nuet– Esquerra Republicana ha desgranat com seria la seva proposta. En primer lloc, Rufián ha assegurat que “seria molt interessant que al darrere hi hagués un manifest o una recollida de signatures” per tal de comptar amb un ampli “suport popular“.

Joan Josep Nuet en un acte d'ERC davant la presó Model
Joan Josep Nuet a l’acte d’ERC davant la presó Model | Jordi Borràs

 

Ha estat el jurista Joan Queralt qui ha explicat, sense donar masses detalls, la idea que posa ERC sobre la taula. “Es tracta de determinar quines poden ser els bases per en un futur poder donar sortida a la crisi institucional més greu que ha patit aquest país, i treure dels jutjats allò que mai no hauria d’haver arribat”, ha dit. En aquest sentit, ha apuntat que “aquesta llei ha de partir de la premisa que els fets succeïts a Catalunya no són delicte i no correspon als tribunals jutjar-ho“. “Cal seure amb altres formacions i després veure quins son els mecanismes legals per dur-ho a terme”, ha apuntat, a més de matisar que si això tira endavant, “no serà una llei d’una tarda”.

 

Rufián ha posat en valor que el partit hagi triat presentar aquesta llei davant la presó de la Model, “en un lloc on hi ha hagut tanta lluita antifeixista” i que l’exconseller de Justícia Carles Mundó va aconseguir tancar. “Esperem molt d’un PSOE que contínuament parla de diàleg”, ha apuntat.

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián | Jordi Borràs

 

El candidat republicà al Congrés també ha aprofitat l’acte per afirmar que “cal tornar als temps de la negociació” i qu cal recuperar una “mesa de diàleg i negociació que aglutini totes les sensibilitats polítiques de Catalunya”. “O ens deixem de negar entre nosaltres o hi haurà més amenaces, policia i 155“, ha afegit Rufián. Per altra banda, ha insistit en la idea de demanar un referèndum pactat a l’Estat espanyol sota l’argument que un 80% de la població catalana està a favor de decidir el seu futur polític a través d’una consulta. “Estem oberts a qualsevol iniciativa que vinguin principalment d’aquells que poden arribar a governar a la Moncloa, com és el PSOE”, ha sentenciat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa