ERC demana el cap del director general de Comunicació del Govern

L'acusa de difondre un cartell fals sobre els 40 anys del Parlament

El president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, i el diputat pel grup republicà José Rodríguez, han demanat la dimissió del director general de Comunicació del Govern, Jaume Clotet, acusant-lo de difondre un cartell fals sobre els 40 anys del Parlament. En concret, el director general de Comunicació ha repiulat un tuit del sociòleg Salvador Cardús que recollia dues fotografies d’unes suposades banderoles de commemoració del quarantè aniversari del Parlament de Catalunya amb l’eslògan ’40 anys de Parlament en llibertat’. Fonts del Parlament asseguren que aquestes banderoles no existeixen, que la imatge és una recreació falsa i que l’únic lema vinculat a la campanya és ’40 anys construint Catalunya’.

“Incomprensible: amb Carme Forcadell a la presó? Blanquejant el 155? Vergonya!” ha escrit el sociòleg al costat de les imatges en el tuit que ha repiulat Clotet. Quan ha començat a transcendir que els cartells no existien Cardús ha retirat el tuit i ha demanat disculpes. Clotet també l’ha retirat, igual que ho ha fet el diputat de Junts per Catalunya Lluís Guinó, que també se n’havia fet ressò.

No ho ha fet, en canvi, el fill de Cardús, el periodista Pere Cardús, alt càrrec del Govern adscrit a l’oficina del president de la Generalitat, Quim Torra. Pere Cardús també ha piulat la fotografia amb els suposats cartells de l’homenatge al Parlament al costat de quatre emojis de cara sorpresa, en un tuit que en el moment d’elaborar aquest text continuava visible al seu compte. Gabriel Rufián també ha intervingut en la polèmica.

En el marc de la polèmica, el diputat republicà Jose Rodríguez ha piulat “Crec que potser Jaume Clotet hauria de donar explicacions i fins i tot potser dimitir”. Sebrià ha citat aquest tuit i ha afegit: “Doncs sí. Potser ja n’hi ha prou de, enlloc de sumar, tirar merda per dissimular els problemes de casa teva”.

40 anys de Parlament després de Franco

El president del Parlament, Roger Torrent, apel·lava aquest dimarts als valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat en la presentació del 40è aniversari del restabliment de la cambra. Torrent va presidir l’acte en què es van donar a conèixer el logotip de l’efemèride i el cartell dels actes institucionals que commemoraran l’aniversari.

El logotip, creat per PFP Disseny Gràfic, juga amb el semicercle que identifica el Parlament per formar la xifra 40 i serà present en totes les comunicacions institucionals de la cambra d’aquest any, segons explicava Torrent. Pel que fa al cartell del 40è aniversari, ideat per Velkro, mostra els anys 1980 i 2020 en diferents pigments, emulant els colors de diferents grups polítics que han passat per la cambra, com el verd, el taronja, el lila, diferents blaus, el groc i el rosa.

 

 

Nou comentari