ERC, CUP, Més País i Compromís registraran la llei trans si el govern espanyol no la desbloqueja

Donen de marge a l'executiu fins dilluns que ve per comprometre's per escrit a tirar-la endavant o ho faran ells

ERC, la CUP, Més País i Compromís registraran la llei trans al Congrés si el govern espanyol no mou fitxa en els pròxims dies. Els quatre partits s’han compromès amb col·lectius trans a impulsar ells la iniciativa si l’executiu de Pedro Sánchez no es compromet per escrit no més tard de dilluns que ve, 15 de març, a tirar endavant la norma perquè entri la setmana del 23 de març al Consell de Ministres, com a màxim. “En cas negatiu, els grups parlamentaris registraran l’esborrany dels col·lectius dimecres que ve, 17 de març”, afirmen en un comunicat ERC, CUP, Més País i Compromís. Aquesta acció és “la resposta del col·lectiu al bloqueig, per part del PSOE”. Els partits emplacen tots els grups progressistes i d’esquerres a sumar-se a la iniciativa per mostrar un suport ampli als drets de les persones trans. “Els drets de les persones trans són drets humans que han d’estar”, reivindiquen.

A més, la iniciativa també respon a la “gravetat de la situació que experimenten amb relació a la salut mental i física” les persones en vaga de fam, iniciada dimecres per part de col·lectius trans, que fa dies que protesten a les portes de la cambra baixa. La llei trans és un punt de conflicte entre les diferents tendències feministes que fins i tot ha fet trontollar, de nou, l’equilibri precari del govern de coalició espanyol.

Comentaris

    Que no ens passi res 13/03/2021 1:11 pm
    Espanya ja reconeix oficialment 37 gèneres i 10 orientacions sexuals. Exemples: lesbiana, gai, transsexual, bisexual, polisexual, transespècie, pansexual, omnisexual, skoliosexual, demisexual, grisexual, gènere fluid i un llarguíssim etc.

Nou comentari