ERC i Cs pressionen Marín al ple de la Diputació de Barcelona perquè deixi la presidència

ERC també reclama la dimissió de Neus Munté per reclamar "escrupulós respecte" per a la presidenta de la institució

ERC i Cs de la Diputació de Barcelona han aprofitat el torn de precs i preguntes del ple de desembre per pressionar la presidenta, Núria Marín, i que s’aparti del càrrec. En la sessió, celebrada aquest dijous, el diputat d’ERC Dionís Guiteras ha demanat a Marín que renunciï, mentre que el diputat de Ciutadans Salvador Tovar li ha plantejat la possibilitat d’acollir-se a una dimissió temporal fins que no es resolgui la seva implicació en la investigació oberta al voltant del Consell Esportiu de l’Hospitalet, d’on és alcaldessa. Per la seva banda, Neus Munté, de Junts per Catalunya, ha demanat respecte per la presumpció d’innocència, motiu pel qual Isaac Peraire, membre de la direcció d’ERC, ha demanat a Twitter també la seva dimissió.

La petició arriba després que Marín hagi demanat declarar davant del jutge de manera voluntària sobre aquest afer, en el que està investigada i pel qual va ser detinguda i posada en llibertat. No obstant, Guiteras ha reclamat que la presidenta obri la porta a plegar en benefici d’una institució “prou menystinguda i poc valorada”. “Li demanem que mantingui neta la institució, li demanem la dimissió i que reflexioni perquè entenem que ni vostè, no cap de nosaltres ni els alcaldes de la demarcació es mereixen que seguim en aquesta situació”, ha apuntat. Una petició que des de Ciutadans s’ha intentat suavitzar, a través del diputat Salvador Tovar, que ha plantejat que Marín renunciï de manera temporal a la presidència de l’entitat i la cedeixi en algun altre company. “Entenem que ha de fer una passa al costat fins que no s’exclogui de les investigacions”, ha assenyalat, per no posar “el seu interès personal per davant de la institució.

Al seu torn, la diputada de Junts per Catalunya Neus Munté ha reclamat un “escrupolós respecte” per a totes les persones que es poden veure investigades en un procés judicial. Aquest posicionament ha fet que qui va ser alcalde de Prats de Lluçanès i actual membre de la direcció d’ERC, Isaac Peraire, ha assenyalat a través de Twitter: “A la dimissió de la Marín pot acompanyar-la Munté”. Marín ha reiterat que ha donat explicacions tant al govern de la Diputació com a la resta dels grups que hi són representats, entenent que és “obligació de tots els grups demanar explicacions” de tot el que considerin. “Alguns responsables polítics creuen que entre les seves opcions hi ha les de fer de fiscal i jutge”, ha lamentat, una actitud que, diu, fa mal ” a la política i al país”.

Nou comentari