ERC convoca l’executiva per decidir què fa amb els pressupostos espanyols

Esquerra Republicana ha anunciat la convocatòria extraordinària de l’executiva de la formació per a aquest divendres a les 11 del matí. Serà una trobada telemàtica durant la qual els responsables del partit valoraran i acabaran de decidir el posicionament a l’entorn dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022. ERC ha pressionat el govern espanyol perquè blindi el català a la futura llei de l’audiovisual si vol els vots dels republicans, però l’executiu estatal fins ara no s’hi ha compromès. La formació liderada per Oriol Junqueras no descarta presentar una esmena a la totalitat de l’esborrany de comptes públics, tal com han fet avui mateix Junts per Catalunya i la CUP.

De fet, aquesta tarda la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, ha confirmat que el grup parlamentari ha registrat una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat. Nogueras ha denunciat que “la meitat dels diners que han d’arribar als ciutadans de Catalunya segons consta als pressupostos mai són enviats”. “El deute acumulat en deu anys arriba als 28.000 milions d’euros”, ha assenyalat la portaveu, que ha assegurat que la dada la va donar Foment del Treball. “De cada cent euros pressupostats per Madrid n’executen cent tretze”, ha afegit Nogueras, que ha parlat dels recursos que genera Catalunya i “no tornen”.

“L’any passat una part del catalanista va fer confiança a aquest govern i els va aprovar els comptes”, ha dit en referència a Esquerra Republicana, a qui, per tant, ha titllat de “catalanista” enlloc d’independentista. La portaveu ha instat ERC a presentar una esmena a la totalitat perquè “sense garanties de compliment no hi ha negociació possible”. “Ens preocupa que el govern espanyol tingui manca de concreció i de paraula”, ha lamentat.

A banda, Nogueras ha celebrat la decisió del tribunal belga, que ha revisat el delicte d’injúries a la corona arran del cas Valtònyc.

Comentaris

  Maria Octubre 28, 2021 | 23:02
  Aprobar-los amb els pantalons abaixats. Com sempre.
   Somatent Octubre 29, 2021 | 07:45
   Tu ho has dit!
  Joan Feliu Octubre 29, 2021 | 05:28
  Reunirse per que, si el GRAN DICTADOR FAEL QUE VOL por la gracia de Dios. Er no es un partit, sino una secta del GRAN GURU JUNQUERAS el marchena
  Ex- votant d`' ERC. Octubre 29, 2021 | 07:23
  Doncs fareu l'únic què podeu fer: ajupir el cap i votar-los afirmativament.
   girigall Octubre 29, 2021 | 07:46
   ni més ni menys!
  Veritat sempre Octubre 29, 2021 | 08:57
  Que els bombin! Esmena a la totalitat.
  Partidaris de que mani vox Octubre 29, 2021 | 09:23
  Sembla que hi ha molts partidaris de votar amb el PP + vox. La ultradreta catalana és un perill pels interessos de Catalunya i pel bé dels catalans.
  Tan fàcil com enganyar un nen Octubre 29, 2021 | 09:59
  Amb el lliri a la mà, es deixaran enganyar pel talp podemita Tardà, i les promeses del PSOE i Podemos. Si el PSOE-Podemos volguessin realment, ja haurien modificat la llei de l'audiovisual, per aplanar el camí als pressuposts, però també perquè els és obligació constitucional.
  bs Octubre 29, 2021 | 10:10
  erñ botiflers

Nou comentari