ERC convida el PSC a aplicar la “lògica” d’Euskadi i Galícia

Els republicans esperen que el PSC no recorri l'ajornament electoral

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, espera que el PSC no presenti cap recurs a l’ajornament de les eleccions i critica la seva actitud “incomprensible” i partidista. Entén que si el ministre de Sanitat i candidat socialista, Salvador Illa, va estar a favor d’ajornar les eleccions a Euskadi i Galícia quan les “dades allà eren menors que l’afectació actual a Catalunya”, per “lògica” ara s’ha de poder garantir la suspensió dels comicis.

A més, destaca que es tracta d’un acord que ha rebut “el màxim” consens entre les formacions polítiques i el Govern amb l’objectiu de “preservar i protegir la vida de les persones”. Vilalta ho ha dit a Vinaixa (Garrigues) on ha visitat conreus d’oliveres que han quedat afectats per les nevades.

Vilalta ha celebrat el “consens majoritari” entre els partits polítics per ajornar les eleccions, tot i reconèixer que han “trobat a faltar el PSC”, i en especial al seu candidat i ministre de Salut, Salvador Illa, a qui retreu que hagi anteposat els temes electoralistes per damunt de la salut pública. “No ho entenem i encara s’entén menys que amb les dades que certifiquen aquesta tercera onada no fessin tot el possible per ajornar les eleccions i tinguessin aquesta actitud electoralista”, ha argumentat.

De fet, Vilalta ha qualificat Illa de ser “el pitjor ministre de Salut de la Unió Europea“. “Només cal mirar dades, decisions, i desgraciadament aquesta setmana ho hem tornat a comprovar amb aquest posicionament “incomprensible” que ha anteposat criteris partidistes a criteris de salut pública”.

Amb tot, ha exigit al PSC que “per responsabilitat” no presenti cap recurs a l’ajornament electoral i recorda que l’acord ha rebut un “màxim consens” de la resta de partits. Del contrari, Vilalta diu que caldria “veure com es pronunciï la Junta Electoral i de com s’analitzi una situació que és incerta i inèdita al nostre país”. Tot i això, creu que si es van suspendre les eleccions a Euskadi i Galícia, “per lògica” s’han de poder suspendre a Catalunya.

Finalment, ha Vilalta ha recordat al partit socialista que ERC és el partit que “més ganes té d’anar a les eleccions“, ja que les enquestes els fan guanyadors. “Però justament això va d’anteposar criteris epidemiològics i de salut i, per responsabilitat, és el que hem fet”, ha afegit. 

En aquest sentit, Vilalta ha defensat el 30 de maig com la “millor data possible” per a celebrar les eleccions. Ha valorat que en aquesta data es preveu que hi hagi una certa immunitat comunitària, com a resultat del procés de vacunació, i que també dona temps de passar un possible repunt de casos que es puguin donar degut a la Setmana Santa, a més a més del bon temps que ajuda a “contenir el virus”.

Comentaris

  Temps de nazionals rufians d'españa.una i tripartits i ferrovials 17/01/2021 9:26 am
  Ampliar la base pel nefast Sr Tripartit Junqueras vol dir TRIPARTIT, O SIGUI, PSOE.ESPAÑA.RUFIANITO. Erc la marca blanca del PSOE.GAL, es baratiSSima, es junquerisme de tros de greix. Pobre Catalunya amb el Maduro Junqueras, atur, misèria, gana, espanyolisme i rates. Voteu erc, i el parraco us donarà pa sec a la boca. Adorem el Sant Tripartit del parraco FERROVIAL de ERC.ESPAÑA.UNA. España es Junqueras, gracies Sanchez, gracies Illa
  Gonzalo 17/01/2021 8:14 am
  Un pequeño detalle. En esa época, estábamos de confinamiento total. Hoy en día no lo estamos. Y si podemos ir a trabajar, podemos ir a votar.
   Pues to creo que hay que limpiar Catalunya de indeseables inadaptados 17/01/2021 10:25 am
   A los españoles como tu hay que atarlos corto. En cuento os damos un poquito de cuerda os vais de bares a hablar de política, de futbol y de mecànica...
  Anònim 16/01/2021 11:05 pm
  Aquest govern ens ha de portar a la independencia i crear un nou país, i no sap ni com organitzar unes eleccions perquè els ciutadans puguin votar amb seguretat? Quanta incompetència...
  L'autonomia de Portugal 16/01/2021 6:08 pm
  Jo prefereixo aplicar la lògica de Portugal. En això podem estar d'acord amb en Ramon, penso.
  Angelblau 16/01/2021 5:04 pm
  Votar ER es submissió i vassallatge
  17
  13
  Respon
   Ramoneta i puta 16/01/2021 8:42 pm
   Coneixes ta mare però no ton pare.

Nou comentari