El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC confia que la Comissió Bilateral serveixi per “parlar i escoltar” qualsevol qüestió
  • CA

 

La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Caula, ha expressat la seva confiança aquest dilluns que la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat serveixi per “parlar i escoltar” qualsevol assumpte. Ho ha expressat en declaracions als mitjans després d’assistir a la reunió de preparacció de la Comissió aquest dilluns al matí, on també hi han estat presents representants dels diversos grups parlamentaris i el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall. Caula ha destacat que la reunió és “el primer pas d’apertura per observar que a sobre la taula hi ha diàleg per parlar de tot i no només com un concepte obert” ja que defensa el diàleg com a parlar i escoltar l’altra part.

 

La portaveu ha negat que els partits independentistes i el Govern siguin escèptics sobre com anirà la reunió i ha afirmat que espera que l’Estat sigui “capaç de seure a una taula” per parlar sobre qualsevol tema i buscar una solució a la situació de Catalunya. Sobre els punts de l’ordre del dia per abordar el dret a l’autodeterminació i la situació dels presos sobiranistes, ha assenyalat que són “les problemàtiques més importants en aquests moments” i que el govern espanyol hauria d’estar obert a tractar-ho. “Considerem que el PSOE ha posat damunt la taula que és el moment de parlar de tot. És important que puguis sortir d’aquella reunió entenent que hi ha hagut aquesta voluntat d’escoltar i avançar cap una solució”, ha assegurat.

 

La diputada ha valorat positivament la reunió preparatòria amb la resta de grups i ha afirmat que Ernest Maragall ha escoltat les demandes i opinions dels partits sobre la Comissió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa