ERC demana que Brussel·les “doni suport” a la taula de diàleg

L'eurodiputat Jordi Solé exigeix un seguiment per part de la Unió Europea

Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat aquest dimecres que la Comissió Europea “doni suport” a la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat per tal de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. L’eurodiputat Jordi Solé ha afirmat que cal que la Unió Europea faci un seguiment a aquesta mesa de negociació que avui es reemprèn.

En el ple inaugural del curs polític europeu, Solé ha explicat que els governs català i espanyol estan “reiniciant” les seves negociacions per resoldre el conflicte polític, i que és necessari donar suport a aquestes converses perquè “en un espai democràtic com és la Unió Europea, els conflictes exigeixen solucions democràtiques i negociades”. “Les respostes autoritàries no tenen lloc a la Unió“, ha afirmat.

Solé ha fet aquestes declaracions en el mateix ple on també ha participat l’eurodiputada de Junts per Catalunya Clara Ponsatí. La també exconsellera d’Educació ha recordat que l’Estat espanyol segueix aplicant “repressió” contra els seus adversaris polítics, i que “espia” els seus “opositors“. Ha assenyalat també les “acusacions de terrorisme” que pateixen alguns independentistes i que en cap cas són fets objectius.

L’exconsellera també ha assegurat que els catalans “no cediran” davant les maniobres de l’Estat i del govern de Pedro Sánchez per aplicar-los més i m´és “repressió“, i que la resposta sempre vindrà amb manifestacions i concentracions pacífiques al carrer. Ponsatí també ha lamentat que les institucions europees es miri “amb indiferència” la situació que pateixen els catalans.

La pandèmia, les vacunes i els fons europeus de recuperació econòmica han sigut els principals temes del ple celebrat aquest dimecres. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha tret pit de la feina de Brussel·les per acabar amb el virus de la Covid-19 i aconseguir que els europeus s’hagin pogut vacunar contra el coronavirus.

Comentaris

  Gonzalo 15/09/2021 1:33 pm
  Les respostes autoritàries no tenen lloc a la Unió.....y se queda tan pancho, después de toda la matraca de "referéndum o referéndum"......
  Sherlock 15/09/2021 2:21 pm
  Almenys hagués demanat un mediador neutral internacional, per donar credibilitat a la taula, però ni d'això ha estat capaç.
  Pedro 15/09/2021 2:52 pm
  Europa no tiene que dar soporte a nada, por eso cada país es soberano. ¿ O esquerra busca que esto sea como la antigua Unión Soviética? Será posible que no hay nadie con " cinc dits de front "? Patético.
   uno que vive en Tabarnia 15/09/2021 3:46 pm
   soberano tu pais, como se nota que no tienes una brisna de cultura, el bocacharco de rajoy arrastrado frente a la Merkel, el apolo Xanxes, arrastrandose como un gusano, y manteniendo conversaciones con Biden, en los pasillos o fue en excusado? esta es tu magnifica nacion que lo unico que sirve es para ir a mendigar para su beneficio (de los politicos y robar) y los intereses que los paguen tontos como tu
  Català 15/09/2021 3:05 pm
  La U. E. se'n fot del que no siguin calers. Catalunya i els catalans oprzimits els importen un rave.
  uno que vive en Tabarnia 15/09/2021 3:42 pm
  caram! d,aixo en dic confiança de les seves propies propostes
  UE racistes contra Catalunya 15/09/2021 6:07 pm
  Erc suplicant a la UE DE FEIXISTES I ATONYINADORS DELS CATALANS? ERC ES VOX, ES PP, ES PSOE
  Tano 15/09/2021 6:39 pm
  Esquerra Republicana encara creu amb els Reis Mags. Quina colla de babaus.
  Ferran 15/09/2021 7:30 pm
  También se le puede pedir a Putin y dirá que si, o al asesino Sirio y dirá que si,etc ..de qué sirve???
  Vendetta 15/09/2021 11:38 pm
  Reventemo tot y veuras com si ke miran,

Nou comentari