ERC avisa l’Estat que no esperaran “eternament” a resoldre el conflicte a la taula de diàleg

Rovira emplaça a l'independentisme "preparar-se millor" per impulsar un embat democràtic si la negociació falla

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha avisat l’Estat que els republicans no esperaran “eternament” que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya es resolgui. En una conversa entre Rovira i el president d’ERC, Oriol Junqueras, que el partit ha difós a la premsa, Rovira ha emplaçat l’independentisme a “preparar-se millor” perquè si la taula de diàleg “s’eternitza” es puguin aixecar de la reunió, “emprendre accions” o impulsar “un embat democràtic com l’1-O”. Ha defensat, però, que “cal poder ser més” i superar les “febleses” actuals del moviment. Rovira ha apuntat que, com a demòcrates, si hi ha una negociació oberta hi ha la “obligació” d’explorar la via del diàleg.

Tant Rovira com Junqueras han lamentat que durant la campanya electoral del 14-F s’hagin produït “massa retrets” entre independentistes. “Amb retrets no arribarem enlloc”, ha argumentat Rovira. “L’Estat ja té prou eines com perquè nosaltres els facilitem la feina. No hem d’entrar en batalla els uns contra els altres”, ha apuntat Junqueras. En una referència directa a Junts, Rovira els ha dit que cal ser “més” i tenir millor preparats els aspectes que cal superar. “No entenc perquè encara avui es prometen dreceres màgiques que no existeixen o es proclamen repúbliques buides de contingut que sabem que no aguantaran”, ha carregat.

Rovira ha dit que ERC no vol declarar la independència per “imposar-la a ningú” i ha demanat que l’independentisme debati i presenti una estratègia conjunta. Per Junqueras cal apostar per un referèndum reconegut pels actors internacionals amb una pregunta “clara” i una resposta “explícita”.

Rovira ha demanat a l’independentisme que no tingui “por” al diàleg perquè aquest no implica renunciar “a res”. També ha opinat que aquells que consideren que la negociació és una “traïció” són els que venen d’altres generacions polítiques que actuaven amb aquest tipus de paràmetres que ERC no vol representar. “Negociaven amb el govern espanyol i tornaven de Madrid però es feia sense transparència”, ha dit en referència a CiU.

Més informació

Comentaris

  Tothom sap que seure i parlar mai pot ser dolent 09/02/2021 6:00 am
  excepte quatre aixelabrats que volen seguir processant cap enlloc mentres cobran bons sous i poca feina.
  LSO 08/02/2021 10:11 pm
  ER vuestra mesa, es la sobremesa, cuanto cuento tenéis, y como engañáis a vuestros votantes, hay que ser tonto para tragarse a estas alturas vuestras fábulas.
  fat boy 08/02/2021 9:13 pm
  Mama, comprame un TBO, si no me lo compras lloro y pataleo.
  Anna M. 08/02/2021 8:09 pm
  Junqueras ja pots anar.los avisant, que ells faran la seva i aquí ens donen pel sac per culpa d,ER

Nou comentari