ERC avisa el govern espanyol que “el català no es toca”

Esquerra Republicana ha advertit el govern espanyol que la preservació de la llengua catalana i el suport del partit als comptes estatals són dues qüestions indissociables. “El català no es toca”, ha exclamat la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que aquest dissabte ha compartit telemàticament un acte amb el president de la formació, Oriol Junqueras. El cap de files d’ERC ha avisat que “qui no entengui que el català és imprescindible, és impossible que arribi a un acord pressupostari” amb el seu partit després del rebuig del ministre de Presidència, Félix Bolaños, d’establir una quota de protecció al català a la nova llei de l’audiovisual.

En paral·lel, ERC ha tornat a situar obertament la CUP com a soci preferent per aprovar els comptes de la Generalitat per al 2022. Els republicans han assegurat que veuen els anticapitalistes com una “aliança imprescindible” i “estratègica” per superar la “sociovergència”. El president d’ERC ha titllat les històriques aliances entre el PSC i l’antiga CiU de “model caduc que ha marcat la corrupció” i ha reivindicat un nou marc polític “amb gent del país, treballadora i honrada”.

En el primer acte de partit presencial des que va esclatar la covid, Junqueras ha alabat els cupaires dient que són la millor opció “per lluitar i fer real la transformació”, tot especificant que la seva mà estesa “no és per a un moment puntual”. Aquest dissabte la portaveu de la CUP, Eulàlia Reguant, ha assegurat en una entrevista que la seva formació “no tira la tovallola” i seguirà negociant els comptes, que el Govern té previst aprovar el pròxim dimarts amb el suport dels anticapitalistes.

D’altra banda, Rovira i Junqueras han defensat la negociació de la Generalitat amb l’estat espanyol a través de la taula de diàleg, ja que consideren que “incomoda” l’executiu de Pedro Sánchez “perquè l’obliga a posicionar-se”.

Comentaris

  Robert del Poblet Novembre 06, 2021 | 22:22
  Qui posà Pepe Montilla a la cadira de Macià, senyor historiador?
  Espectador Novembre 06, 2021 | 22:28
  Junqueras cada día es més patétic.
  Joan de l'Ós Novembre 06, 2021 | 22:32
  Quin tremolor recorre el govern espanyol després de tant determinades declaracions d'ERC. Quina por que els hi feu al PSOE... No se com no us adoneu del ridícul que feu i us fan fer, i encara més que fareu, quan la presa de pèl sigui ben oberta i manifesta. Mentrestant seguiu amb la comèdia de fer veure que festejeu la CUP , i que només és una tàctica per a lliurar-vos en segona opció a Comuns i PSC, i tancar així el pacte que hi teniu per a neutralitzar la capacitat transformadora de l'independentisme i tornar a l' autonomisme panxacontent. Ningú tremola per les vostres bravates, ERC nomes fa riure als adversaris i plorar a tots nossltres.
  Una catalana emprenyada amb l'actitud d'ERC Novembre 06, 2021 | 22:36
  Jonqueras, ja us han tornat a enredar, vau pactar que ERC posaria el % de la quota de català per als audiovisuals. Quants dies fa? Pocs I ja li heu votat sí als pressupostos. Sou dèbils I ho saben, voleu tot l'honor I glòria I us foten el Bolanyos ja diu que res de quotes...vergonyós. ara torneu a parlar de referèndum, imiteu el PSOE ,voleu enredar la CUP . Vigileu que aquests no són tan tontos
  ernst Novembre 06, 2021 | 23:21
  Els del PSOE-B (ERC) son absolutament falsos. Son una estafa i es incomprensible que hi hagi gent que els voti sabent que el seu independentisme es una auténtica falsedat. Son uns fanàtics espanyols
  Tripartit no, gràcies Novembre 06, 2021 | 23:27
  ERC diu als socis del PPSOEMOC'S que "el català no es toca" que cal deixar-lo morir poquet a poquet, i que ja se'n cuidaran ells de castellanitzar TV3, la sanitat pública, la universitat i el professorat de les escoles.
  fat boy Novembre 07, 2021 | 06:35
  Son de vomit.
  Català Novembre 07, 2021 | 06:50
  Ja està tocat. De mort.
  Català Novembre 07, 2021 | 06:50
  Ja està tocat. De mort.
  Lleida Novembre 07, 2021 | 08:07
  ERC. Fes-te mirar lo que dius i lo que fas. Sembla un partit bipolar
  Tela Novembre 07, 2021 | 08:57
  Porcs traïdors.
  joan Novembre 07, 2021 | 09:33
  ja veureu el rector panxut, com es treu la sotana, i es baixa els pantalons davant els seus amics espanyols, al temps.
  Groc Novembre 07, 2021 | 10:22
  Esteu amb nómina de JxC? La claca funciona Exsessos verbals per tarats mentals

Nou comentari