ERC avisa que la derogació de la reforma laboral ha d’incloure més indemnització per acomiadament

ERC ha avisat al govern espanyol que no podrà parlar de derogació de la reforma laboral si no s’eleven els dies per indemnització en els acomiadaments i no es recuperen els salaris de tramitació i l’autorització administrativa per a realitzar ERE. Segons el portaveu dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, si la nova legislació laboral que planeja el govern espanyol no inclou aquests punts, no serà una derogació de la imposada pel PP el 2012 sinó només “un maquillatge”.

Així ho ha manifestat Rufián en una entrevista en el programa Parlament d’RNE en la qual ha deixat clar que tots aquests elements són “absolutament imprescindibles” per a desmuntar la llei vigent. “No parlem de línies vermelles, però és molt important, nuclear i imprescindible perquè, si no, no estaríem parlant d’una derogació de la reforma laboral que ha estat molt nociva per a la classe treballadora. Estaríem parlant d’un maquillatge”, ha asseverat.

Concretament, ERC defensa recuperar la indemnització per acomiadament que va retallar la reforma laboral de 2012 (de 45 dies per any treballat va passar a 33 dies) i els salaris de tramitació, aquells que l’empresa havia d’abonar entre l’acomiadament i la seva declaració com a acomiadament nul o improcedent. En el cas de l’autorització administrativa, fins a la reforma laboral de 2012 aquesta era obligatòria per a realitzar un expedient de regulació d’ocupació (ERE), la qual cosa facilitava la negociació amb els treballadors i les administracions en casos d’acomiadaments col·lectius. Rufián ha assenyalat que el fet que el govern espanyol no es plantegi modificar les indemnitzacions per acomiadaments allunya a ERC de donar suport a la reforma.

Són aspectes que, malgrat que van ser aspectes centrals de la reforma laboral aprovada pel PP en 2012, la derogació del qual han acordat el PSOE i Unides Podemos, no s’esmenten entre els aspectes “més lesius” en el programa de coalició.

Comentaris

  fer pudor Novembre 06, 2021 | 12:58
  Ara van de robinjuts. Aquesta performance fa plorar. Deixen ploure píndules que ja estaven pactades o fan focs d'encenalls per eixecar la camisa als catalans, NO COLA, no coleu, ni colau ni colareu.
  Joan de l'Ós Novembre 06, 2021 | 13:56
  ERC és més porge que ningú -això volen dir aquestes declaracions, no pas altre cosa- i es preocupa molt de fer punts davant les esquerres espanyoles perquè la considerin un dels seus i fer-se perdonar el pecat del catalanisme sobirà. Però aquest objectiu és una quimera, i mai serà així, tan sols seran un company de viatge incòmode, de fet indesitjable, que conjunturalment cal comportar, patètic i que només mereix burla i menyspreu. Què es pensen els d'ERC? Així és com els tracten i se'n rifen cada dia. Només els utilitzen i ells contents o no se n'adonen, per ensorrar l'independentisme. De tota la retòrica esquerrana d'ERC ni cas. Així que puguin els faran a miques i seran un trofeu de victòria exhibit per tota Espanya. A sobre, mentre es pensen congraciar-se amb les esquerres espanyoles a base de fer-se els "tremendus", a Catalunya deixen de ser instrument polític de la nostra emancipació social i política, per apuntalar definitivament el règim del 78. Vergonya, senyors, gran vergonya.
  Rufian, el bufon del reino, i el tonto mentider mes gran de la historia Novembre 06, 2021 | 14:09
  ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa,ERC avisa, ERC avisa, però si se us pixen a la cara dia si dia també, ja només us enganyen a vosaltres, el votans no, i tenim memoria, tic tac, elecciòns ja.
  Tano Novembre 06, 2021 | 18:28
  Podeu anar avisant si sou uns llepamerdes del Gobierno Español.

Nou comentari