ERC alerta que l’esmena a la totalitat de la CUP “aboca la legislatura a un impàs”

Esquerra Republicana ha alertat que la decisió de la CUP de presentar esmena a la totalitat als pressupostos del Govern per al 2022 “aboca la legislatura a un impàs”. Tot i això, els republicans confien, igual que el Govern, en “redreçar la situació”. Així ho ha explicat la portaveu del grup, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a la tarda al Parlament, després que la CUP informés que les seves bases aposten per presentar una esmena de retorn dels comptes i seguir negociant.

En aquest sentit, Vilalta ha insistit en “explorar al màxim el marge de negociació” amb els anticapitalistes per “allunyar temptacions sociovergents”. ERC manté, doncs, que l’única via a hores d’ara per aprovar els pressupostos passa per la CUP: “Hem de seguir oberts a explorar l’acord”.

El Govern, per la seva banda, assegura que “encara hi ha temps i poden rectificar“. “Demanem que la CUP es miri amb bons ulls i com pertoca aquests pressupostos que porten el seu segell“, ha assenyalat la portaveu del Govern, en referència al fet que, segons l’executiu, són uns comptes especialment “expansius”. “Tres de cada quatre euros estan dedicats a polítiques socials”, ha recordat la portaveu de Palau.

Per altra banda, Plaja ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reunirà amb membres de la CUP per escoltar els motius pels quals els anticapitalistes es neguen a donar llum verda als comptes presentats per la Generalitat.

Així mateix, ha dit que aquest migdia el cap del Govern i el conseller d’Economia, Jaume Giró, s’han reunit amb membres d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Junts per Catalunya per avaluar la decisió que ha anunciat aquest mateix dimarts la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

El Govern considera, segons ha expressat la seva portaveu, que l’independentisme té l’obligació de cuidar la seva majoria del 52% de les darreres eleccions al Parlament. 

Comentaris

  bs Novembre 16, 2021 | 17:30
  erñ botiflers
  Tossuts com criatures Novembre 16, 2021 | 17:34
  Tenen dret 462 catalans a decidir per més de setmilions de catalans?In nombre tant petit pot abocR Catalunya a quedar encallada e onòmicament? Poden manar per sobre el 52% d'independentistes?A vegades em sembla que la Reguant I companyia estiguin volant per un món d'odi, despresi, burla, incoherència, destrossa constant del que vota la gent.
  Joan de l'Ós Novembre 16, 2021 | 18:54
  Ja està bé que facin suar tinta aquest govern d'autonomistes porucs i entregats.
  Georgiana Novembre 16, 2021 | 19:08
  ERC compliu amb el que us vau comprometre en l'acord d'investidura, ara que la teniu ara no les accepteu? Sou uns falsos i deslleials tan amb els vostres socis de govern com amb els votants. CUP per quan la moció de censura?
  Espectador Novembre 16, 2021 | 21:02
  Quan ERC va fer l'acord d'investidura amb la CUP ja era clar que no aniria massa lluny. JxC està també a l'equació, però el problema és per ERC. Em sembla que ho han fiat tot a presidir la Generalitat, i aconseguir acords amb el Sanchez mentrestant, per reforçar la seva hegemonia per sobre de la unitat i fins i tot la independència. Un pla brillant. ERC no va enlloc i com més triguin a rectificar pitjor els hi anira. I això passa, és evident, per un canvi de lideratge
  Luisnomeacuerdo Novembre 16, 2021 | 23:21
  Parece que sonrisitas ya no se ríe tanto, se le deben haber caído las bolas. Pero que repugblica más bonita se os está quedando a los fascistas independentistas.
  ciutadà Novembre 17, 2021 | 08:12
  El Pais ja ho està, en un impasse. I definitiu.
  ciutadà Novembre 17, 2021 | 08:12
  El Pais ja ho està, en un impasse. I definitiu.
  alcahueta Novembre 17, 2021 | 10:25
  ERC , botiflers....¿Convergència ?

Nou comentari