El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC acusa Cs d’utilitzar el ple sobre corrupció per “criminalitzar el rival polític”
  • CA

El portaveu adjunt del grup d’ERC al Parlament, Bernat Solé, ha acusat aquest dimecres Cs d’utilitzar la corrupció per “blanquejar” els corruptes i, a la vegada, “criminalitzar” el rival polític. En una compareixença durant el debat sobre la corrupció, Solé ha dit que el ple és “legítim” però no ho és utilitzar-ho per “confrontar” i “dividir”. Una posició que, segons el republicà suposa estar fent “corrupció política”. De fet, Solé ha acusat Cs d’haver comès “corrupció parlamentària” per haver qüestionat informes dels lletrats de la cambra i “corrupció democràtica” per “considerar delinqüents persones que no pensen igual que ells”.

Solé ha dit que Cs ha utilitzat el debat monogràfic sobre la lluita de la corrupció per fer-ne el seu “aparador polític” de la seva campanya “de tot i contra tot”. “Em sorprèn que en les seves intervencions de 30 i 15 minuts no hagin citat al partit més corrupte d’Europa amb qui governen a Andalusia”, els ha retret. El republicà ha retret a la formació liberal haver-se “oblidat” de defensar la llei de protecció dels alertadors de la corrupció. Solé ha dit que ERC aposta per un “país lliure, socialment lliure, net i transparent”. Ha argumentat que hi ha d’haver “tolerància zero” amb els que han delinquit i que tampoc es pot “blanquejar”. “Aquí, s’asseu als corruptes als tribunals. Sigui com sigui”, ha alertat.

El portaveu adjunt ha citat diversitat de casos de corrupció catalans i d’arreu de l’Estat i ha assegurat que després de la oasis catalana ara ha arribat una nova generació de política “per vestir el país a partir de la transparència i les bones pràctiques”. Ha aprofitat per fe repàs les polítiques per prevenir la corrupció que ha impulsat ERC els darrers anys. Finalment ha criticat que Cs no hagi aprofitat “oportunitats” per desemmascarar possibles corrupcions i ha recordat que no van facilitar la comissió d’investigació al Congrés sobre la Casa Reial, que “blanquegen” el discurs “xenòfob” dels socis de govern a Andalusia o que no han evitat que fons voltors “expulsin a famílies de les seves cases”. “Això també és corrupció”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa