Un epidemiòleg que assessora Salut avisa que serà “difícil” evitar un nou confinament

Jordi Casabona alerta que "com més s’espera, més difícil és revertir la situació"

El director del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), Jordi Casabona, ha avisat aquest dimarts que serà “difícil” evitar un “confinament més dràstic abans que acabi l’any” si els nivells d’incidència del coronavirus es mantenen tan alts. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, s’ha mostrat convençut que “s’arribarà” a aquesta situació i ha alertat que “com més s’espera, més difícil és revertir la situació“.

Casabona ha recordat que la topada amb la segona onada no ha afectat només al Govern, sinó que es tracta d’un problema “internacional” però que “al nostre país ens ha agafat amb uns sistemes de salut pública dèbils”. “La dificultat de la resposta s’ha de veure dins d’aquest marc“, ha afegit.

Aquestes declaracions xoquen amb les que aquest dilluns van fer la consellera de Salut, Alba Vergés, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Els dos dirigents van insistir a esvaïr la possibilitat de decretar aquesta mesura, per bé que si Vergés va dir que no es descarta “absolutament res”, el ministre espanyol va estar més contundent, afirmant que “ni hi estem treballant ni ho preveiem“. Tots dos també van coincidir en afirmar que les mesures que s’estan prenent actualment a les diverses comunitats autònomes són les adients -“suficients”, per a Illa- i que, com va explicar la consellera Vergés, cal anar “pas a pas” i “donar temps” a que passin prou dies perquè es notin els seus efectes.

 

Nou comentari