Ensenyament creu que l'increment de docents que han demanat trasllat de l'IES El Palau és una ''coincidència''

El secretari de Polítiques Educatives defensa que els canvis de centre del professorat és un procés ''habitual'' tot i que la quantitat d'enguany és ''excepcional''
Manifestació en suport dels docents de l'IES Palau
Manifestació en suport dels docents de l'IES Palau | EP

El Departament d'Ensenyament ha volgut treure importància a la petició de trasllat d'una trentena de docents de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, ha assegurat que desconeix els motius però que ''se'ls pot imaginar''. Tot i això, ha defensat que és ''un factor habitual'' que es du a terme cada any, malgrat reconèixer que les quantitats d'enguany són ''excepcionals''. Per Martínez, no hi ha res ''anormal'' en les peticions, que en 8 dels casos, per comissió de servei, ja són definitius, i en una vintena més són provisionals. El centre ha passat a ser considerat ''d'alta complexitat'' precisament, segons Martínez, per facilitar tot aquest moviment de docents.


Martínez ha recalcat que d'aquesta manera, el professorat del centre podrà traslladar-se i facilitar que pugui entrar professorat nou amb una situació determinada al centre. L'alta complexitat, segons Martínez, afavoreix que docents compromesos amb un projecte educatiu puguin anar a treballar a un determinat centre, a partir de les entrevistes amb la direcció del centre. Pel secretari de Polítiques Educatives els trasllats formen part d'una certa ''normalitat''. Per Martínez, moltes escoles de Catalunya ''no ho han passat bé'' durant el 155 i s'han produït situacions ''de tensió'', en molts casos. ''L'escola ha patit'', ha conclòs Martínez, i per això, ha recordat que el Departament ha de protegir el sistema, les escoles i el professorat, tan com puguin, evitant ingerències externes. Martínez també ha recordat que el sistema educatiu de Catalunya ha patit sempre perquè l'escola és ''un punt de mirada'' durant aquests mesos, pel seu paper transformador. Ha afegit que ''no és casual'' que els mestres siguin els més perseguits i per això, el Departament vol actuar ''de cuirassa''. 

Comentaris
La ma del tripartit Bargalló és nota un cop més
Bargalló a ensenyament, Ernest Maragall destrossant el DIPLOCAT i ara, Ridao recol.locat. Només falten Montilla i Iceta. El que no aconsegueixen a les urnes, els hi atorguem els zombis catalans. TRIPARTIT FOREVER i adéu a la independència, oi?
JordiP
Pocs volen quedar a l'abast de les mentideres acusacions de la GC. Tenir a la teva classe un fill de GC és aquella situació del set i mig que diuen "muerto".
Lleidatà
Que han marxat i que tot és normal? Au va home au va.

envia el comentari