Enquesta del CEO sobre com la pandèmia del coronavirus ha afectat els valors dels catalans

El mateix sondeig s'està portant a terme a diversos països del món

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha engegat aquest dijous el treball de camp d’una nova enquesta titulada ‘La pandèmia i els valors a Catalunya’, amb la voluntat de conèixer l’impacte del coronavirus en els valors dels habitants dels catalans. Segons ha explicat el CEO en una nota, el qüestionari és en línia i ha estat elaborat per un grup d’experts en ciències socials liderats pel professor Welzel, del Centre d’Estudis de la Democràcia de la Leuphana University de Lüneburg, i responsable a Alemanya de l’Enquesta Mundial de Valors. L’autor considera que aquesta pandèmia ofereix una oportunitat única per estudiar com els valors morals de les persones es comporten en temps de crisi i si aquests valors poden canviar en funció d’això.

Es tracta d’un qüestionari estructurat en quatre grans blocs, a banda del destinat a recollir les característiques sociodemogràfiques del responent, i estan integrats per preguntes que s’han estat emprant en recerques com l’European Social Survey i preguntes que s’han incorporat per tal d’adaptar el qüestionari a Catalunya. El sondeig aborda, doncs, la percepció de la crisi; els valors morals; els trets de personalitat; i les orientacions socials. L’objectiu, segons el CEO, és tenir dades de Catalunya per poder establir una comparació entre Catalunya i els altres casos, atès que l’enquesta s’està fent a diversos països del món.

L’enquesta va dirigida als habitants de Catalunya majors de 15 anys. El mode de mostreig serà similar al conegut com a ‘bola de neu’, on cada participant convidarà a un altre individu a respondre l’enquesta amb la finalitat d’aconseguir la màxima quantitat possible de respostes. L’objectiu és assolir, en un temps raonable, una xifra prou considerable de respostes suficients per fer tant les ponderacions com els encreuaments adequats en l’anàlisi.

Nou comentari