Endavant acusa el Govern de "trair" l'1-O amb la suspensió de la declaració d'independència

L'organització de l'esquerra independentista dona suport a la posició de la CUP de no tornar a participar de l’activitat parlamentària
Endavant considera que el Govern fa xantatge a la CUP amb els pressupostos
Endavant considera que el Govern fa xantatge a la CUP amb els pressupostos | Endavant

"Aquest 10 d’octubre, el govern de Catalunya va trair la sobirania del poble expressada en el referèndum de l’1 d’octubre i la vaga general del 3 d’octubre". Això és el que opina l'organització de l'esquerra independentista Endavant, qui en un comunicat assegura que "la no proclamació de la República -i la seva substitució per una 'suspensió' que obre les portes a una negociació amb l’estat- és un atac contra la sobirania del poble". Endavant assenyala que el govern de Puigdemont ha llançat un missatge "clar i trist: les opinions d’uns pocs tenen més valor que els vots d’una majoria; la sobirania, pel sobiranisme governamental, és negociable i transaccionable". 


En el text, Endavant deixa clar que "no només ens limitem a dir que no compartim la decisió, sinó que la rebutgem obertament perquè és un greu menyspreu a la voluntat popular" i que "en el context polític actual només hi ha tres escenaris possibles: ruptura, reforma o involució". Per tot això, l'organització de l'esquerra independentista dona suport a la posició apuntada per la CUP-CC de no tornar a participar de l’activitat parlamentària fins que no es facin efectius els resultats de l’1 d’octubre. Alhora, proposen "quatre eixos per a guanyar aquesta batalla". 

 

Aquests quatre eixos són: "Exigir la proclamació de la República independent al carrer, continuar treballant en el procés d’autoorganització popular, secundar la proposta de la CUP d’aturar la seva participació al Parlament, i desmuntar el discurs sobre el «diàleg» destinat a justificar la reforma constitucional".

Comentaris
JRRiudoms
"Postureo" o ignorància política. De debó han estudiat el què va dir el sr. Puigdemont? Doncs la conclussió és ben clara: la proposta presidencial de suspensió de la independencia és nul·la, ja que a qui ho va propossar (el Parlament) no va obrir boca. Repeteixo: postureo i ganes de fer-se fotos per la posteritat, per a alimentar l'egocentrisme d'algunes (sinó, que cony fotien després signant un paper sense cap força real?). I el desmarcar-se del Parlament només és per allunyar-se de represalies
Endavant o Endarrere?
A part dels infiltrats quants són aquesta colla de capsigranys que no saben ni escoltar ni llegir? Quan surtin amb cinc-cents tancs al darrere ens podran demostrar la seva valentia perquè de moment molt garlar, molt dir bajanades i, sobretot, molta birra i maria pel mig.
Isabel C.
Doncs jo no sóc ni d'Endavant ni la CUP, i els que em coneixeu ja ho sabeu prou, però coincideixo plenament amb el que diuen ara. el Govern ha menyspreat la sobirania del poble i ha traït el mandat de les urnes i ho ha fet per podrir la situació fins que no quedi una altra sortida que acatar una reforma constitucional que ens retorna a la gàbia.
Isabel C.
Això no és només una cosa de la CUP o d'Endavan, molts catalans que estem a les antípodes de la CUP ideològicament veiem la jugada igual. I no ens podem quedar de braços plegats veient des del sofà com ens claven l'enèsima traïció. Hem de reaccionar i pressionar perquè compleixin el mandat de les urnes.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
No sa de SER Comunistas con LA CUP ,ENDEVANT O ARRAN Per VEURE QUEL PROCÉS INDEPENDENTUISTA EL PDECAT El van fe servir desde el primer dia de CORTINA DE FUM Per Amagar tapar LA MOLTA CORRUPCIÓ DE C.I.U. ara PDECAT Tambe per amagar les fortes Retallades en SANITAT I EDUCACIÓ Volien algu per desviar la atenció i el PROCÉS Va ser perfecta per els EL NUMERO 2 DEL PDECAT Ja fa uns dias u va dir CLAR i Català EL PROCÉS ESTA MORT ACABADO Anen a unes ELECCIONS AUTONOMICA lI BAN GRABAR
esteu adoctrinats !!
el 1-O ba ser i-legal !! apa !! a dormir !!

envia el comentari