Empresa critica que el govern espanyol encara no hagi derogat el decret que facilita el trasllat de seus socials

Joaquim Ferrer assegura que l'informe sobre els moviments d'empreses després de l'1-O estarà enllestit a finals d'aquest estiu o principis de setembre

 

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, ha criticat que el govern espanyol encara no hagi derogat el decret llei que facilita el trasllat de seus socials d’empreses que va aprovar l’executiu de Mariano Rajoy després de l’1-O. Ferrer ha afirmat que hi ha hagut una “campanya perquè marxessin” empreses fora de Catalunya amb una “intencionalitat política al darrere”. Segons el secretari d’Empresa el fet que el govern de Pedro Sánchez no l’hagi derogat “demostra que per part de certs sectors interessa seguir mantenint i retroalimentant aquest discurs”. Ho ha dit aquest dijous a PIMEC durant la presentació de l’Anuari de la pime catalana 2018. Preguntat sobre el trasllat de seu social de 536 empreses a l’Estat durant el segon trimestre de 2018, Ferrer ha dit que sempre hi ha hagut moviment d’empreses i que també n’hi ha que venen a Catalunya. El secretari d’Empresa ha recordat que, per tal de saber els motius i l’impacte dels trasllats des de l’1-O, des del departament estan elaborant un informe que estarà enllestit a finals d’aquest estiu o a principis de setembre.

 

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va dir la setmana passada que esperaven tenir aquest juliol les primeres dades d’aquest informe sobre el trasllat de seus socials d’empreses. Ferrer també ha remarcat que des del Govern desitgen que les empreses que van marxar tornin i s’ha mostrat obert a parlar amb elles encara que ha repetit que no se’ls donarà incentius fiscals.

Nou comentari