La CUP acusa el Govern d'”amagar el cap sota l’ala” en l’emergència climàtica

L’emergència climàtica és la protagonista de les portades aquesta setmana. Els líders europeus es reuneixen a la COP26 a Glasgow per arribar a acords que frenin el canvi climàtic tot i les grans absències dels dos països que més contaminen, la Xina i Rússia. El debat ha arribat també al Parlament, i el diputat de la CUP Dani Cornellà ha interpel·lat el president del Govern, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, sobre les mesures que prendrà l’executiu per contribuir a frenar el canvi climàtic. La CUP ha acusat el Govern de “perdre l’oportunitat” dels fons Next Generation, que al seu parer no incideixen en el problema de l’emissió de gasos. “Hem de prendre decisions valentes”, ha instat abans de retreure al Govern que “amagui el cap sota l’ala”.

El cupaire també ha fet referència durant la seva intervenció a la “reducció dràstica de neu” que patirà el Pirineu d’aquí a 2050, el que evidencia, segons la CUP, que la candidatura als Jocs d’Hivern del 2030 és un error.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, per la seva banda, ha instat a “actuar ja” a partir de la transformació energètica, que considera “l’única via” per adaptar-se i mitigar el canvi climàtic. La consellera s’ha compromés a canviar el model “perquè no hi surtin guanyant els de sempre”, és a dir, les elèctriques. “Volem una transició energètica feta amb cohesió territorial, democràticament i participada”, ha assegurat la consellera abans de prometre que el Govern mirarà el territori abans de prendre les decisions. La consellera ha reivindicat el full de ruta del Govern per assolir la neutralitat en les emissions l’any 2050.

Tot i admetre la necessitat d’avançar més ràpid en aquesta transició, Jordà ha celebrat que Catalunya compleix els objectius europeus d’emissió de gasos. “Els objectius han de ser ambiciosos i hem d’abraçar-los”, ha assegurat.

Comentaris

    Veritat sempre Novembre 02, 2021 | 18:00
    Cal començar ja, no us podeu imaginar com ens trobarem si no prenem les mesures, i sobretot, mirar de cercar altres tipus d'energia, tot s'hi hauria de centrar-se en això. N'han fet moltes pel·lícules d'això, ves que no es faci realitat, mes d'hora que tard.
    Està clar per qui ho diuen Novembre 02, 2021 | 18:46
    Els corruptgents volen ampliar l'aeroport carregant-se La Ricarda, son els únics que anteposan remenar calers com sigui (sempre cauen uns centimets a la butxaca) a prioritzar la natura i el planeta...

Nou comentari