Artadi diu que l’actitud de la Moncloa demostra “la poca credibilitat” de la taula de diàleg

Junts aposta per "un front comú" de l'independentisme per a negociar els pressupostos generals de l'Estat

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha tornat a carregar contra la taula de diàleg en la roda de premsa que ha oferit aquest dilluns. Per Artadi, la detenció del president a l’exili, Carles Puigdemont,”ha destapat l’estratègia” de l’estat espanyol: “Utilitzar la taula per fer creure a Europa que el conflicte s’estava encarrilant”. “La poca credibilitat que donàvem a la taula es veu reforçada per l’actitud del govern espanyol”, ha reblat Artadi, que ha insistit que la Moncloa va “vetar” Junts perquè “és un partit que incomoda”.

“La taula de diàleg no és una taula de negociació amb l’independentisme, sinó una taula de diàleg entre socis parlamentaris“, ha criticat la portaveu, que considera que la detenció de Puigdemont “és una prova més de la manca de voluntat política de Pedro Sánchez de resolució d’un conflicte que és polític”. Artadi ha lamentat l’espectacle “lamentable i esperpèntic” del govern espanyol, que segons ella posa un fre a la “feina de Sánchez de fer creure a Europa que s’estava solucionant el conflicte polític”.

L’error més gran del govern espanyol

Artadi considera que “l’error més gran” de l’estat espanyol després de la repressió de l’1 d’Octubre ha estat “mentir” a les institucions europees i “forçar” la detenció de Puigdemont a l’Alguer. “Aquest trencament del principi de confiança mutua afectarà els processos judicials que ja hi ha oberts a Europa”, ha assegurat la portaveu, que ha afegit que això els dona més confiança que les denuncies a Europa són “el camí a seguir”.

“Tot apunta a que l’obsessió de Pedro Sánchez per empresonar el president ha tingut a veure amb la detenció”, ha dit Artadi quan se l’ha interpel·lat per la possibilitat que la detenció s’hagi produït per “fer saltar la taula de diàleg”, com ha dit aquest matí Pablo Iglesias.

L’alliberament de Puigdemont per part del jutge italià, que l’ha cridat a comparèixer el pròxim 4 d’octubre, “contrasta amb un govern espanyol obsessionat amb portar-lo a Espanya i empresonar-lo”. Artadi ha assenyalat que la justícia europea “garant dels drets i llibertats de la dissidència política” contrasta amb una “justícia espanyola demofòbica que empresona per les idees”.

Per tot això, Artadi ha anunciat que la portaveu de Junts al Congrés espanyol, Míriam Nogueras, ha registrat una bateria de preguntes sobre “la participació del govern espanyol, la policia i l’espionatge espanyol” i ha demanat la compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Negociació dels pressupostos

“La unitat de l’independentisme sempre ens ha fet més forts”, ha defensat Artadi, que considera que el pressupostos generals de l’estat són una oportunitat per posar pressió a Sánchez i negociar “tots els elements positius per Catalunya tan en l’àmbit econòmic com polític”.

Artadi ha lamentat el “canvi de posició” d’ERC respecte als pressupostos i els ha instat a mantenir la unitat per tenir més pes a Madrid. “El que nosaltres oferim és un front comú de l’independentisme posant les exigències que ens han de fer creure que val la pena mantenir el govern de Pedro Sánchez”, ha dit.

Comentaris

  Gonzalo 27/09/2021 2:05 pm
  Pero os creéis de verdad que esas reuniones son para datar un referéndum de secesión o para dejar sin cargos a todos los violentos separatistas que quemaron Barcelona aquellos días????? De verdad os lo creéis???? Esto es solo para llegar al final de legislatura en Madrid, y aquí, para cobrar la paguita todos los asesores/enchufados/abrazafarolas que tienen tanto erc como juntspelcash. Pero como sois tan ingenuos e infantiles, que os lo creéis todo....pues ellos siguen atado alfalfa para la borregada
  Pepet 27/09/2021 2:33 pm
  La senyora Artadi no té feina a l'Ajuntament i ha de dedicar-se a embolicar la troca. La taula de diàleg és entre governs i una opció que no agrada ni a la ultradreta espanyola ni a JxCAT. La detenció de Puigdemont és responsabilitat d'òrgans judicials i no interessa de cap manera al govern espanyol.
  La taula 27/09/2021 3:30 pm
  Caldria aclarir aquesta taula, atenció! Es taula de diàleg com diu Moncloa , O es taula de negociació Per referèndum d’Aíto govern. Es molt important q’algu ho deixi molt clar, o estem en un plaç de dos anys de continua presa de pel com sempre per part d’EspanyA però amb esquerra afegit al trillerisme ( la bolita (aeroport,financiació,inversions…)que desaparece.
   El Referèndum 28/09/2021 11:04 am
   Aquest si que va ser un engany de trilerisme, ho vam comprobar quan el poc honorable batxiller va trigar segons a suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat, portavam 7 anys prUcessant amb corruptgents. El resultat de la taula de diàleg el podras jutjar si se celebra, cosa difícil perque els corruptes processistes la boicotejan cada dia sense oferircap alternativa millor...
  La nena Artadi 28/09/2021 6:35 am
  Va renunciar a ser vicepresidenta del Govern, va dir que tenia molta feina a l'ajuntament de BCN, però parla més del Govern que del Ajuntament. Covarda i mentidera com tots els corruptgents...
  Que asco de tia 28/09/2021 10:49 am
  FALSA.

Nou comentari