Artadi demana que JxCat, ERC i CUP negociïn amb “unitat” els pressupostos a Madrid

La portaveu de Junts per Catalunya demana "treballar plegats"

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha emplaçat aquest dilluns a Esquerra Republicana de Catalunya i a la CUP a crear un front comú a Madrid per tal de negociar amb “unitat” els pressupostos de l’Estat espanyol al Congrés dels Diputats. En roda de premsa, ha manifestat que cal “treballar plegats” i “compartir informació, requeriments i necessitats” sobre què és “imprescindible” per a Catalunya per tal de poder trobar una “solució conjunta” en aquesta negociació.

Així doncs, ha “convidat” l’independentisme a fer “un esforç compartit” i no caure en l’error de “desaprofitar” l’oportunitat de negociar uns pressupostos amb el govern espanyol que beneficiïn Catalunya i l’independentisme. En aquest sentit, Artadi ha afirmat que cal que l’independentisme es faci “fort” i que segueixi abordant “la demanda de Catalunya entorn a l’amnistia i a l’exercici del dret a l’autodeterminació”. “S’ha de negociar de manera conjunta“, ha insistit Artadi.

Taula de diàleg

Elsa Artadi ha reiterat que la posició de Junts per Catalunya és mantenir la mateixa llista de noms per a la propera trobada de la taula de diàleg que ja va presentar en l’anterior reunió: el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras.

Nosaltres som on érem; han sigut tercers que ens han vetat“, ha manifestat Artadi, en relació a l’argument de JxCat que defensa que ha estat la Moncloa la que ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que els noms proposats per JxCat no anessin a la taula de diàleg. “Si se’ns convida a participar”, hi aniran, assegura la portaveu del partit. En la mesa de negociació que es va celebrar la setmana passada, només hi van assistir Pere Aragonès, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Comentaris

  La cortuptgent Artadi demana unitat??? 20/09/2021 3:42 pm
  La que dia si, dia també, es fica amb una part del Govern, la que no vol la taula de diàleg? Aquest sempre han entès la unitat com: Jo mano, tu calles i obeeixes...
   Jo encara diria més! 20/09/2021 7:49 pm
   Artadi no va voler ser VPresidenta del Govern, va dir que tenia molta feina a l'ajuntafems de Barcelona. Però cada dia ens demostra que era mentida, es una covarda unionista que només vol rebentar el procés des de dins, sempre que pot fot llenya al foc del Govern per divir i confrontar l'independentisme...
  junqueras con el GENERALISIMO SANCHEZ, ARRIBA ERC 20/09/2021 7:58 pm
  unitat PSOE-JODEMOS-ERC.BILDU es la SAGRADA UNIDAD DE ESPAÑA.UNA
  Guillem Ben-Aviat 21/09/2021 2:06 am
  Al "Congreso" dels espanyols no hi ha partits catalans, són partits espanyols que intervenen en la llengua dels espanyols i es fan còmplices de les polítiques del PPSOEMOC'S i la crossa dels Pudents.
  Teix 21/09/2021 9:08 am
  L’Artadi té raó i encara es queda curta. El partits independentistes i els que els quedi un pel de nacionalisme o catalanisme s’han de mostrar units enfront Madrid en tots els assumptes de país. Hom enyora quan Mas va aconseguir la “foto” dels independentistes units. Unió, certament fràgil que va durar poc, tant poc com fins que la CUP post-Fernàndez va rebutjar Mas com a president. En aquell moment vaig escriure que s’havia acabat el bròquil. Ja arribarà el temps que sigui bo barallar-se.
   Miss Catalunya... 21/09/2021 11:18 am
   El que va aconseguir la unitat amb xantatges, només convocava eleccions si hi havia llista única i ell de cap, gràcies CUP per enviar a la paperera de la història al rei del prUcessisma. Quan la unitat s'aconsegueix amb xantatges només serveix per fer una foto que enganya als babaus com tu, carallot!
   Per Teix 21/09/2021 11:19 am
   Mas indepe? Demà m'afeitaras...

Nou comentari