El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els taxistes celebren la posició del Govern i esperen reunir-se amb Foment
  • CA

 

Els sindicats del taxi de Barcelona han celebrat aquest dissabte la petició que ha fet la Generalitat al Gobierno central perquè realitzi un traspàs de competències, així com la partida pressupostària que l’executiu català ha anunciat per indemnitzar als vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i retirar els que no compleixen la normativa. En declaracions als mitjans, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha definit la posició de la Generalitat com un veritable compromís, ha reiterat que volen “el blindatge de la llicència urbana” i ha indicat que ara és el moment que el president del Gobierno, Pedro Sánchez, demostri que és d’esquerres, que aposti per la classe treballadora i no pels grups de pressió.

 

Davant uns 4.000 taxistes concentrats, ha anunciat que la vaga indefinida no es desconvoca i que a ella s’han unit ja companys de localitats com Sabadell, Rubí, Terrasa i Mataró (Barcelona), així com de la resta d’Espanya, en ciutats com Madrid i Sevilla, i ha indicat que companys de professió a Londres i París també recolzen les protestes. Els sindicats de taxistes es reuniran dimarts que ve amb representants de la Generalitat per cercar una solució que paralitzi la vaga indefinida que s’està produint a Barcelona per quart dia consecutiu, i esperen reunir-se durant la setmana que ve amb representants del Ministeri de Foment. A més, durant l’assemblea que han realitzat a les 17.00 hores els taxistes han destacat que no els val la nota de premsa que ha enviat el Ministeri de Foment en la qual els insta a desconvocar la vaga indefinida per fixar una data per reunir-se amb ells i han afirmat que “això s’aturarà, anirà en augment”.

 

Álvarez ha assenyalat que la vaga s’hauria paralitzat si el Govern hagués anunciat en el Consell de Ministres del divendres “un Decret Llei on recollís totes les seves peticions, per després convalidar-ho en el mes de setembre”. Alberto Álvarez ha explicat també que a les 20.00 hores realitzaran una altra assemblea en el Passeig de Gràcia de Barcelona, en la qual comptaran amb la participació del diputat de Podem al Congrés, Rafa Mayoral, que no acudirà en representació del seu partit sinó com a ‘amic del taxi’, ja que, segons el portaveu d’Elite Taxi, es tracta de “una de les poques persones al Congrés que sempre s’ha partit la cara pel taxi”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa