Els sindicats, expectants amb els canvis d’advocats dels Mossos anunciat per Elena

Aquest matí, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès davant les preguntes del portaveu del ram de la CUP, Xavier Pallicer, a fer canvis en l’àrea de defensa penal dels Mossos. Davant el ple, Elena ha assegurat que a la primera setmana d’agost, a tot estirar, l’àrea de defensa penal d’Interior passarà a dependre del gabinet jurídic, és a dir, a Presidència. Una petició que la CUP va reclamar en base l’acord de govern signat amb ERC. “Un primer pas”, ha assegurat Pellicer per trencar les “dinàmiques corporativistes policials” dels penalistes del departament.

La idea però ha fet arrufar el nas als sindicats de Mossos que, de moment, estan expectants per constatar aviam què suposa aquest canvi. De fet, Elena s’ha compromès a defensar amb tota la contundència els mossos lesionats com es fa amb qualsevol altre treballador públic. Tot indicaria, que amb aquesta maniobra, s’acabaran les acusacions particulars en les qüestions d’ordre públic. Tant el Sindicat de Policies de Catalunya com el SAP- Fepol han parat l’orella al canvi amb un avís: la seva feina continuarà essent protegir els Mossos.

David Miquel, portaveu del SPC, ha advertit que el “sindicat espera a veure com quedarà i quina afectació tindrà abans de fer valoració”. “Si volen redistribuir, que ho facin, que facin el que considerin, veurem quina és l’afectació pels membres del cos”, ha afegit. Per la seva banda, SAP Fepol, Toni Castejón, ha advertit que la defensa dels policies és “absolutament prioritària” pel sindicat. “Estarem amatents i serem bel·ligerants amb el departament quan no garanteixi la defensa dels policies lesionats en l’exercici de les seves funcions”, ha conclòs.

Comentaris

    Corporativisme mafios, això son els sindicats policials. Juliol 21, 2021 | 18:43
    Els sindicats, afins a VOX, segur que els sembla malament, una colla de delinquents es el que son, una pregunta, als ciutadans lesionats per mossos descontrolats, també els defenseran els advocats de la Generalitat?

Nou comentari