El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats exigeixen al Govern que concreti els ajuts a treballadors en ERTO, autònoms i pimes
  • CA

UGT i CCOO han exigit al Govern de la Generalitat que concreti “urgentment” els ajuts per a treballadors en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), autònoms i petites i mitjanes empreses. Les dues formacions lamenten que la partida de 750 milions anunciada per l’executiu el 25 de gener “encara no s’ha concretat”. Del total, 105 milions s’han de destinar als treballadors en ERTO amb les prestacions d’atur més baixes, amb un cobrament mínim de 600 euros. Els sindicats han demanat que s’inclogui també els treballadors fixos discontinus que no han estat incorporats als ERTO per les empreses. 280 milions, que “també s’han de concretar”, estan destinats als autònoms que han hagut de cessar l’activitat, segons recorden UGT i CCOO. Pel que fa a la partida de 208 milions d’euros per mantenir l’ocupació de les petites empreses de qualsevol sector (amb ERTO actius, màxim 49 treballadors i facturacions de fins a 10 milions el 2019), seran ajuts d’un màxim de 30.000 euros. Els beneficiaris s’han de comprometre a mantenir l’ocupació fins a finals d’aquest any.

D’altra banda, UGT i CCOO han recordat que el consell executiu del Govern ha concretat avui una partida de 132 milions per als sectors afectats per les restriccions d’activitat; una de 7 milions per ampliar la línia d’ajuts a empreses de restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials obligats a tancar el 31 de desembre passat, i una ampliació de 10 milions de la línia d’ajuts directes als comerços obligats a tancar des del 7 de gener.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Són uns venuts! a febrer 02, 2021 | 18:08
    Són uns venuts! febrer 02, 2021 | 18:08
    Quina colla! som a l'any 2021 i encara son som en quant a salaris (salari mínim 2021 = 950 euros), pensions (mínima 2021 677 euros), i encara els hem d'estar agraïts a aquests sindicats que bavegen davant la patronal i l'IBEX?? ells que signen amb ells i els gobiernos pactes i tractes que no signaria cap altres sindicats d'Europa. Ells només es preocupen de garantir un bon sou i pensió als empleats de La Caixa, la Seat, TVE, i similars. Són uns venuts! Ara que no facin veure ni creure el que no són
  2. Icona del comentari de: Octubrista a febrer 02, 2021 | 18:54
    Octubrista febrer 02, 2021 | 18:54
    I perquè no ho exigeixen al "Gobierno" del PPSOEVOC's & IBEX als quals serveixen la xurma de CCOO i UGT ? O, per exemple, podrien proposar-los que, aquest ant, per variar, els 16.800 milions que ens van fotre el 2020, els reparteixin entre les petites empreses i els treballadors afectats, en comptes d'augmentar el pressupost militar i el sou dels Borbons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa