Els sindicats espanyols reclamen frenar l’extrema dreta coincidint amb l’1 de Maig a Madrid

"Ni un vot per l'extrema dreta, per qui ens odia i no vol la classe treballadora", diu Unai Sordo de CCOO

Els sindicats CCOO i UGT a Espanya han reclamat aquest 1 de Maig frenar l’ascens de l’extrema dreta en les eleccions madrilenyes de dimarts. En un acte a la capital espanyola on, segons els sindicats, han participat unes 100.000 persones, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha demanat aturar Vox. “Ni un vot per l’extrema dreta, per qui ens odia, per qui no vol a la classe treballadora”, ha afirmat. Sordo també ha exigit al govern espanyol –que comptava amb diversos ministres a l’acte- que compleixi els seus compromisos amb l’augment del salari mínim, la derogació de la reforma laboral i la protecció social. “Que cap treballador es quedi a casa” i les urnes dels barris populars s’emplenin.

En un acte sota el lema ‘Ara toca complir’, els dos grans sindicats espanyols han reclamat la necessitat d’iniciar les reformes promeses. “Tenim tota la legitimitat per dir que ara toca complir amb els treballadors”, ha dit Sordo, que ha remarcat que cal complir el “deute” amb la gent que ha aconseguit salvar el país.

Citant Antonio Machado, Sordo ha afirmat que “en els moments durs, els ‘senyorets’ invoquen la pàtria i la venen; el poble ni tan sols la nombra, però la compra amb la seva sang i la salva”.

Els líders sindicals han dit que cal actuar amb solidaritat i no egoisme, i han avisat als treballadors que no es deixin “enganyar” per l’extrema dreta, que explota les seves condicions precàries per guanyar vots.

Pepe Álvarez, de la UGT, ha recordat que per una banda els sindicats senten “satisfacció” per algunes fites assolides durant la pandèmia, com els ERTO, que han ajudat a salvar llocs de feina, però que de l’altra veuen que “queda molt per fer”. “Hi ha gent que s’ha quedat pel camí”, ha lamentat.

Álvarez ha dit que els serveis públics estan “desbordats” i calen més treballadors per garantir l’accés a la salut. El secretari general de la UGT a Espanya ha afirmat que els fons europeus són una “gran oportunitat” però ha advertit a l’executiu de Pedro Sánchez que no utilitzi la Unió Europea com a “excusa” per reduir drets. “Europa no ens està demanant noves retallades de drets”, ha avisat.

Nou comentari