Els simpatitzants demanen a Sánchez que no pacti amb Rivera i ell respon: "Ha quedat clar"

"L'única condició que posarem és respectar la Constitució", avisa el líder del PSOE

 

"Amb Rivera no". Així de contundents s'han mostrat els centenars de simpatitzants que s'han congregat aquest diumenge al vespre a la seu del PSOE, situada al carrer Ferraz de Madrid. Quan Pedro Sánchez ha sortit a celebrar la victòria electoral, en una bastida muntada a corre-cuita per a l'ocasió, aquest ha estat el crit més escoltat entre els assistents, i el líder dels socialistes ha respost amb un: "Ho he escoltat. Crec que ha quedat bastant clar". "Hem fet que passi, hem guanyat les eleccions, i d'aquesta mera ha guanyat el futur i ha perdut el passat", ha afirmat. En relació a l'elevada participació, Sánchez ha destacat que "s'ha demostrat que aquesta és una gran democràcia" i que "Espanya té una democràcia sòlida i de qualitat".

 

Durant el seu parlament, entre crits de "president", el líder del PSOE ha assenyalat que "hem enviat un missatge del que no volem", que és "la involució i el retrocés". En canvi, ha opinat que els espanyols han demostrat que el que volen és "un país que avanci i que miri al futur". "Es pot guanyar a la involució i l'autoritarisme", ha insistit, alhora que ha deixat clar que "hem guanyat les eleccions i governarem Espanya". A més, ha promès "acabar amb la confrontació i la crispació territorial".

 

 

Sánchez ha avisat, però, que "des de la nostra posició d'esquerres tendirem la mà a totes les formacions polítiques dins de la Constitució". "L'única condició que posarem és respectar la Constitució i avançar cap a la justícia social i la convivència política", ha insistit per concloure. Sánchez ha comparegut al costat de la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, la vicesecretària general, Adriana Lastra, la vicepresidenta Carmen Calvo i la seva mà dreta, el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luís Ábalos.

 

Comentaris