El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els simpatitzants demanen a Sánchez que no pacti amb Rivera i ell respon: “Ha quedat clar”
  • CA

 

“Amb Rivera no”. Així de contundents s’han mostrat els centenars de simpatitzants que s’han congregat aquest diumenge al vespre a la seu del PSOE, situada al carrer Ferraz de Madrid. Quan Pedro Sánchez ha sortit a celebrar la victòria electoral, en una bastida muntada a corre-cuita per a l’ocasió, aquest ha estat el crit més escoltat entre els assistents, i el líder dels socialistes ha respost amb un: “Ho he escoltat. Crec que ha quedat bastant clar”. “Hem fet que passi, hem guanyat les eleccions, i d’aquesta mera ha guanyat el futur i ha perdut el passat”, ha afirmat. En relació a l’elevada participació, Sánchez ha destacat que “s’ha demostrat que aquesta és una gran democràcia” i que “Espanya té una democràcia sòlida i de qualitat”.

 

Durant el seu parlament, entre crits de “president”, el líder del PSOE ha assenyalat que “hem enviat un missatge del que no volem”, que és “la involució i el retrocés”. En canvi, ha opinat que els espanyols han demostrat que el que volen és “un país que avanci i que miri al futur”. “Es pot guanyar a la involució i l’autoritarisme”, ha insistit, alhora que ha deixat clar que “hem guanyat les eleccions i governarem Espanya”. A més, ha promès “acabar amb la confrontació i la crispació territorial”.

 

Sánchez ha avisat, però, que “des de la nostra posició d’esquerres tendirem la mà a totes les formacions polítiques dins de la Constitució”. “L’única condició que posarem és respectar la Constitució i avançar cap a la justícia social i la convivència política”, ha insistit per concloure. Sánchez ha comparegut al costat de la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, la vicesecretària general, Adriana Lastra, la vicepresidenta Carmen Calvo i la seva mà dreta, el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luís Ábalos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa