Els regidors de Badalona diuen al jutge que el 12-O no hi va haver obertura real de l'Ajuntament

Els sis càrrecs electes argumenten que es van limitar a atendre els ciutadans al vestíbul
L'alcaldessa de Badalona i els regidors | Europa Press

 

Els sis regidors de Badalona que han declarat aquest dimecres i dimarts com a investigats per un suposat delicte de desobediència han coincidit en defensar davant del jutge que el 12 d'Octubre no hi va haver una obertura real de l'Ajuntament, sinó que es van limitar a atendre els ciutadans al vestíbul, segons han explicat a Europa Press fonts judicials.

La línia de defensa dels edils en els seus interrogatoris davant del Jutjat d'Instrucció 4 de Badalona -on tots han accedit a respondre les preguntes tant del jutge com de la Fiscalia- apunta que, d'una banda, no va treballar cap funcionari i, per una altra, que ells van acudir al consistori però sense posar-lo en funcionament.


Els edils, per defensar que en cap moment van desobeir el mandat judicial que els prohibia obrir l'edifici, han relatat que, després de l'ordre judicial, van enviar un correu electrònic a tots els funcionaris dient que no anessin a treballar i que, als qui tot i així van acudir al consistori el 12-O, no se'ls va deixar ocupar els seus llocs.

 

Després de la declaració dels sis regidors de Guanyem Badalona En Comú i ERC -Oriol Lladó, Jose Téllez, Agnès Rotger, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran-, el jutge ha citat a declarar com a testimonis per al dijous 3 de novembre els agents de la Policia Local que aquell dia eren a l'Ajuntament, han explicat fonts judicials.


 

La destrossa de l'ordre

 

Després de defensar davant del jutge i el fiscal que no hi va haver una obertura real de l'Ajuntament, en les seves respectives declaracions davant de la premsa a la sortida dels jutjats, els edils han coincidit -excepte Taleb, que no ha volgut atendre als mitjans- a apel·lar el seu dret i la sobirania municipal per atendre els veïns un dia festiu.

 

Sobre la destrossa de l'ordre judicial que va protagonitzar a les portes de l'Ajuntament aquell dia el regidor Téllez (CUP), la resta d'edils han defensat la seva llibertat d'expressió per fer-ho tot i que Agnès Rotger, d'ERC, ha dit que no comparteix aquest acte concret tot i que sí el fons de la protesta.

Comentaris
el teu
Eso huele a caquita ;)
claudi
D'això s'en diu covardia. ComparatS amb Mas, Rigau, Ortega I Forcadell, sou uns covards. I sou de la CUP?
Vlad
la qual cosa demostra que la política es basa en anar fent la pirula al personal que li paga el sou i vinga fotre brindis al sol i que tots surtin ben guapos a la fotografia
jajaja!!!
Caquitas,caquitas.....jajaja!!!! Típico indepre.....jajaja!!!
Josep
Marededéu, això és desobediència o cagaleres?
Apreneu
Apreneu del vostre company de Vic, coi, que és més valent i no s'amaga amb excuses!
Jaime Freixas
No se metan con ellos joder !!! Fueron capaces de romper una fotocopia, por favor, acepten que son valientes !!!
avia
Nois per això no calia el gest....
Fidriko
No hi va haver una obertura real de l'Ajuntament? Ens heu enganyat a tots? Cagats! Ja hi som amb el sí i però no. Tenien l’ocasió de mostrar-se valent i desobedients. Cagats. A Euskadi ja fa anys que molts ajuntaments obren el 12 d’octubre.
Todo fue un paripé, Sr. Juez
Como todo el prusés.

envia el comentari