Els rastrejadors denuncien que Salut no els vol subrogar després de rescindir el contracte amb Ferrovial

Critiquen que s'ha fixat uns serveis mínims del 90% per boicotejar la vaga i la IAC avisa que ho portarà als tribunals

Els treballadors de Ferrovial encarregats del rastreig de casos de covid-19 han denunciat que el Departament de Salut es nega a subrogar-los després de rescindir el contracte amb Ferroser, filial de l’empresa. Els rastrejadors han començat una vaga aquest dimarts, convocada per la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), per reclamar que no se’ls acomiadi i que puguin continuar fent la feina de rastrejadors un cop passi a dependre de l’Agència de Salut Pública. “Ens sentim molt insultats“, ha dit la treballadora Carolina Soto. A més, els treballadors han denunciat que el Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 90% per “boicotejar” la protesta. Per la seva banda, la IAC ja ha avançat que ho portarà als tribunals.

En declaracions als mitjans, Soto ha demanat que se’ls permeti continuar fent la feina de rastreig i que Salut els subrogui i s’ha queixat que el Departament s’escudi en què ja ha obert borses de treball i els hagi posat a la seva disposició. La treballadora ha remarcat que aquestes borses estan obertes des de l’octubre, que ja s’hi ha inscrit molta gent externa i que de moment “només són per a 150 persones i en torns rotatoris”. “És una borsa de treball fantasma, un insult, una presa de pèl“, ha lamentat.

A més, ha assegurat que de moment en aquestes borses “es crida a la gent aleatòriament” i ha denunciat que són una eina per “espantar” els treballadors i evitar que es mobilitzin “per por” a no ser contractats. D’altra banda, Soto ha defensat que els 850 rastrejadors actualment contractats per la filial de Ferrovial “tenen una experiència única” després d’haver estat treballant tota la pandèmia. “Es malgasta l’experiència en plena tercera onada i es perjudica la salut pública“, ha avisat.

Soto també ha denunciat les “males” condicions laborals que diu que han estat patint i ha recordat que han fet una feina “amb molta pressió i molt dura emocionalment”. Per això, creu, “és un insult” que se’ls hagi “utilitzat” i ara Salut els deixi “en un racó”. A més, s’ha queixat que de moment des del Departament no se’ls ha volgut concedir cap reunió.

Per la seva banda, fonts de Salut van explicar a l’ACN que es preveu contractar “un part important” dels actuals treballadors de Ferrovial. Amb tot, han explicat que no se’ls pot subrogar directament perquè el servei no serà exactament el mateix, sinó que inclourà un seguiment individualitzat, programació de proves o contacte amb serveis socials, entre altres. L’aplicatiu, a més, també serà nou. A més, la conselleria ha apuntat que la setmana passada va obrir, de manera extraordinària, la borsa de treball del departament.

Comentaris

    Aneu a Can Ju queras a pidolar!!!! 26/01/2021 4:57 pm
    Que vagin a protestar a Can Junqueras, famiglia d'estafadors antisocials

Nou comentari