El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Pressupostos de la Generalitat, marcats pel “sacrifici” i la “contenció”
  • CA

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que la crisi econòmica obliga al seu govern a actuar amb “prudència”, “sacrifici” i “contenció” a l’hora de decidir la despesa pública per a 2009, així com a recórrer al dèficit i el deute per fer front a les necessitats del país.

“No estirarem més el braç que la màniga. La crisi comportarà estrenye’s el cinturó”, ha afirmat. Malgrat dibuixar un escenari marcat per l’austeritat en la despesa, ha subratllat que els pressupostos de la Generalitat per al 2009 donaran prioritat als serveis socials.

El president ha dit que intentran minimitzar l’impacte de la crisi i evitar “que ningú no es quedi enrere”. “No permetrem que el pes de la crisi el portin les persones més febles”, ha manifestat.

“La crisi obliga a la prudència, a treballar amb contenció, sacrifici i prudència. No es podrà fer tot al mateix temps. I haurem de recórrer a l’endeutament i a tenir més dèficit”, ha explicat.

Tot això, “al marge del nou finançament” per a Catalunya, ha apuntat en una conferència amb entitats sense ànim de lucre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa