El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos polítics arriben a Madrid
  • CA

 

Poc després de les quatre de la tarda, els presos polítics han arribat a la presó d’Alcalá-Meco, on hi ingressen Carme Forcadell i Dolors Bassa, segons ha informat TV3. Aquesta mateixa tarda, la resta de presos arribaran a la presó de Soto del Real.
 
 
Els presos polítics catalans han abandonat el centre penitenciari de Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires) camí de Madrid, on properament s’obrirà la fase oral del seu judici. A dos quarts de deu del matí d’aquest divendres, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn i Raül Romeva han abandonat la presó del Baix Llobregat, on havien estat reunits pels Mossos d’Esquadra procedents dels diferents centres on es trobaven reclosos, i han iniciat el camí cap a la capital espanyola.

 

Un cop enllestits els tràmits a Brians 2, la Guàrdia Civil ha estat l’encarregada d’endur-se els presos polítics, en un operatiu conjunt entre la Policia de la Generalitat i la Benemérita. Els presoners estan sent traslladats a l’interior d’un autobús de la Guàrdia Civil protegida per un fort desplegament de vehicles policials catalans i espanyols. Un cop a Madrid, els homes seran tancats a la presó de Soto del Real i les dones a la d’Alcalá-Meco, on disposaran d’un número encara indeterminat de dies per preparar el seu judici i on romandran fins a conèixer quina és la seva sentència. Els presos estan acusats, segons el cas, dels delictes de sedició, rebel·lió i malversació de fons públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa