Els presos polítics surten de la presó

Els nou empresonats ja han sortit dels seus centres penitenciaris

Els presos polítics ja han abandonat les presons. Tant els set homes de Lledoners com Carme Forcadell a Wad-Ras i Dolors Bassa a Puig de els Basses s’han fos a abraçades amb les comitives polítiques, els familiars i les amistats que els han estat esperant a la sortida dels seus centres penitenciaris. El discurs més emotiu l’ha pronunciat Forcadell quan ha sortit de Wad-Ras dient que “mai oblidarà les dones” amb qui ha estat empresonada aquests anys. “Ser feminista té més sentit que mai“, ha dit l’expresidenta del Parlament.

Els set homes de Lledoners han sortit alhora subjectant una pancarta amb el lema internacional ‘Freedom Catalonia’. “Som on som perquè tot està per fer i tot és possible”, ha dit Bassa a la sortida de la seva presó. S’ha mostrat contenta amb la seva nova situació de llibertat, però ha alertat que “res comença i res acaba; ens veiem aviat al carrer amb tothom“.

Malgrat la pluja, desenes de persones s’han aplegat a Lledoners per donar suport als líders independentistes i donar-los escalf amb pancartes i crits i aplaudiments de suport. Hi ha anat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, altres membres del Govern i representants de diferents forces polítiques com ERC, JxCat, CUP i PDeCAT. 

Seguirem exercint cadascun dels drets condemnats pel Tribunal Suprem“. Aquesta ha estat una de les frases que ha pronunciat Jordi Cuixart quan ha sigut alliberat. Entre crits i aplaudiments ha avisat l’Estat: “Ens seguirem reunint per protestar contra tots els poders perquè estem en el nostre dret de protestar contra qualsevol injustícia”. El president d’Òmnium Cultural ha volgut començar el seu discurs recordant els exiliats.

Després ha estat el torn de Jordi Sànchez, que, visiblement emocionat, ha volgut agraïr especialment l’escalf que els presos polítics han rebut nit rere nit per ciutadans que els han anat a visitar cada vespre a l’exterior de Lledoners.

Comentaris

  Jorgito Cuixart a la seva 23/06/2021 2:11 pm
  Catalunya només serà lliure quan es desprengui del nacionalisme català que la sotmet; aquesta nefasta religió que enverina tot. Gràcies a la resta d'Espanya no és un estat totalitari, però per aquest camí va.
  489
  33
  Respon
  Maria 23/06/2021 5:00 pm
  Ara en Junqueras ja pot plegar i deixar-nos tranquils. Ha estat vergonyós escoltar les seves mentides i veure les seves incoherències. Tant ego cansa. Quedis a casa si us plau!
  Tal com raja 23/06/2021 6:46 pm
  Us heu cobert de glòria amb les fotos. On són les dones preses?
  Ramon 23/06/2021 8:53 pm
  És casualitat, que els dos de les llistes d'ERC no agafin ni la bandera ni la pancarta?
   Ramon 23/06/2021 10:36 pm
   I també és casualitat, que un d'aquests dos hagi parlat de l'intencionadament equívoc "república" i l'altre de l'encara més equívoc "llibertat"?

Nou comentari