El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els polítics, sense polsera VIP a la manifestació
  • CA

A peu de carrer. Però a peu de carrer de debò. En un tram com qualsevol altre ciutadà inscrit a la Diada d’enguany. Els representants de l’independentisme institucional, inclòs el president de la Generalitat, Quim Torra, que ocuparà el tram 1 de la manifestació, no només no van a la capçalera, sinó que s’han quedat sense la polsera que cada anys els havia donat accés a la zona VIP -oficialment zona de convidats- que hi ha davant de l’escenari de Maria Cristina. Una zona sense cap altre luxe que no estar amuntegat i poder veure i escoltar a primera fila els parlaments de les autoritats de la societat civil. L’única excepció seran representants dels alcaldes de l’AMI, a qui l’ANC no ha exclòs de la decisió de relegar a segona fila els polítics, com un toc d’alerta per haver trencat la unitat estratègica de l’1-O, perquè ha col·laborat, juntament amb Òmnium, amb l’organització de la manifestació. 

diada1

Zona reservada només per a representants civils i convidats. Gemma Aguilera 

“Avui no entren polítics, aquí, que vagin a la manifestació i es barregin amb la gent, veuran que tots volem la unitat i que no volem que es barallin per la cadira”, diu una voluntària de l’ANC quan li preguntem si s’ha habilitat algun espai per als representants independentistes a la zona de convidats per quan comencin els parlaments, encara que no estiguin al capdavant de la capçalera. “No, aquest any no hi ha polseretes VIP per a ells, no han fet la feina”, rebla. L’espai està reservat a familiars de presos polítics, exiliats i represaliats, i també per a persones amb necessitats especials.       

L’Àngels i el Ramon somriuen quan els preguntem si estan d’acord que els representants polítics hagin quedat en un segon pla enguany: “Sí, aquest any sí. Els hem de donar una lliçó, de bon rotllo, però han de veure que al carrer es respira unitat, i que volem que ells facin el mateix al Govern i al Parlament, com a mímim que ho facin pels presos polítics i els exiliats. Ens sap molt de greu que només pensin en eleccions i no en els nostres represaliats”, diu el Ramon.  

La zona més propera a l'escenari fora de la zona VIP

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa