Els partits acorden prioritzar actes virtuals i respectar el confinament municipal

Destinen 360.000 euros més perquè els ajuntaments tinguin recursos per adoptar mesures de seguretat

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha explicat aquest dijous després de la reunió de la taula de partits que les organitzacions polítiques han acordat prioritzar la campanya virtual i complir al màxim les normes sanitàries en tots els seus actes, de manera que es procuri no saltar-se el confinament municipal malgrat que el dret a la participació política estigui protegit. “Els partits s’han conjurat i s’han compromès a plantejar unes campanyes que s’adeqüin a les restriccions vigents. Cada partit decidirà la fórmula que vulgui adoptant les mesures oportunes i plantejarà els actes com consideri”, ha apuntat el conseller.

També s’ha decidit destinar 360.000 euros més perquè els ajuntaments tinguin recursos per adoptar mesures de seguretat adicionals als col·legis electorals. Solé ha garantit que es treballa perquè els col·legis i les meses siguin segures pel 14-F. Solé també ha explicat que els partits estan negociant per arribar a un acord sobre els apoderats. Es vol pactar una reducció de la seva presència als col·legis electorals.

Solé ha remarcat que els partits estan d’acord a trobar un equilibri entre el dret al vot i el dret a la salut i ha demanat al TSJC que dictamini el més aviat possible si les eleccions s’han de celebrar o no el 14F. Per això mateix, ha afegit que la campanya que comença demà és “suposada”, però que el Govern ha treballat perquè sigui segura.

Comentaris

    En fi 28/01/2021 9:46 pm
    Si si però la atansadas, infectarà cada dia Catalunya, passejant-se per tot el país
    Cassandra 28/01/2021 6:56 pm
    Menyspreu a la casta política catalana que, no només no s'enfronta al tribunal de la poca-solta, sinó que s'aplana a normatives barrejades amb interferències JUDICIALS, en moments d'excepcionalitat gravíssima. El risc 0 no existeix, per tant els partits accepten i fins incentiven que la gent s'exposi innecessàriament quan un ajornament és possible. Apareixen amb cara de festa com si fos tot normal talment flautistes de Hamelin esperant que actuem com rates. L'única cosa que pot fer el poble conscient és NO VOTAR.

Nou comentari