El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos van obrir més de 16.000 expedients per la llei Mordassa en vuit mesos
  • CA

 

La Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana, la “Llei Mordassa” impulsada per l’aleshores Jorge Fernández Díaz, continua essent polèmica i, a més, prolífica. Així ho acrediten les xifres del mateix departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que pràcticament ha obert uns 70 expedients sancionadors diaris. De fet, aquesta Llei va aixecar forta polseguera perquè s’interpreta com una eina que retalla drets d’expressió i manifestació i atorga una pàtina d’immunitat als cossos i forces de seguretat.

 

Concretament, entre el 17 de gener de 2018 -data d’obertura de la legislatura- fins el 26 d’octubre de 2018, els Mossos han iniciat 16.093 expedients administratius sancionadors per infraccions de la Llei  Mordassa. Ho certifica el mateix Miquel Buch en una resposta per escrit a la portaveu de la CUP a la comissió d’Interior, Maria Sirvent, del passat 22 de gener. Un número del que ahir mateix la diputada cupaire en demanava explicacions en la compareixença del conseller Buch al Parlament. 

 

Des d’Interior, però apunten a El Món que les xifres s’han de circumscriure a l’etapa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. En aquest sentit, assenyalen que fins l’entrada del ‘Govern efectiu’ l’obertura d’aquests expedients sancionadors estaven en mans de l’advocat de l’Estat, Juan Antonio Puigserver, home nomenat per l’aleshores ministre de l’Interior, José Ignacio Zoido, i amb el comissari Ferran López, com a comissari en cap.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa