El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos van haver de netejar de micros el despatx de Forcadell i de funcionaris del Parlament
  • CA

 

 

Espionatge a la presidenta Carme Forcadell i funcionaris d’alt rang del Parlament arran de la investigació espanyola contra el procés. Així es desprén dels correus interns de la cúpula dels Mossos durant els dies precedents al referèndum del Primer d’Octubre que la Guàrdia Civil va extreure durant la instrucció dirigida a l’Audiència Nacional contra l’estat major d’Interior. 

 

Segons els documents que consten ara al sumari per sedició contra el Major Josep Lluís Trapero entre altres, el tres d’agost de 2017, el comissari Rafael Comes, aleshores Cap de la Comissaria General dInvestigació Criminal-que posteriorment seria un dels cervells de l’operatiu pels atemptats del 17 d’agost- va avisar a Trapero i al comissari Ferran López, llavors cap de Coordinació Territorial, que es procediria  a una “Requisa de Mitjans Técnics al despatx de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell”. 

 

En la petició també s’hi afegia la recerca de micros i càmeres al despatx del Secretari General del Parlament, Xavier Muro, un lletrat del Parlament i alt funcionari de la cambra, sense càrrec polític. De fet, contrasta la vigilància i la contravigilància a un funcionari que s’oposava sovint a les decisions de la Mesa amb majoria independentista. Tot i que Forcadell ja estava investigada per desobediència pel Tribunal de Justícia de Catalunya, fonts jurídiques expliquen a El Món que un espionatge d’aquesta mena vulneraria de ple la inviolabilitat parlamentàtia. 

 

 

La requisa de mitjans va ser encomanada per indicacions del cap de l’Àrea d’Escortes de la policia catalana i sota responsabilitat de la caporal encarregada de la seguretat personal de l’aleshores presidenta. En qualsevol cas, els mails entre Comes, Trapero i Lòpez, no reporten el resultat. De fet, en l’afer dels mails és concloent: “Ja us informarem del resultat”. Una frase que fa entendre que de la investigació s’informaria verbalment. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa