El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos unionistes avalen la retirada de llaços grocs
  • CA

 

 

Aquest dissabte, els Mossos van identificar catorze individus que es dedicavena arrencar llaços grocs  amb tècnica paramilitar. Un operatiu que no convenç a tots els efectius del cos que l’han criticat obertament. Concretament, una organització interna de la policia catalana de caràcter unionista, la Unió de Mossos per la Constitució, que no només critica l’operatiu contra els que retiren els llaços sinó que avalen que ho facin.

 

A través d’un comunicat, la UMC assegura que “la retirada de cartelleria, llaços, banderes o qualsevol altra simbologia d’una determinada opció ideològica, col·locades en zones comuns sense la seva autorització, està emparada per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 5 de Juliol sobre l’objectivitat i neutralitat dels edificis i espais públics per part de les administracions locals”. 

 

 

Amb aquesta premissa, la UMC avisa que “no s’oposa a que qualsevol ciutadà lliurement decideixi retirar l’esmentada simbologia, ja que aquesta actuació no suposa cap infracció, sempre que no es faci malbé el mobiliari urbà, s’embruti la via pública o es cometi qualsevol altre il·lícit administratiu o penal diferent”.

 

En aquest sentit, la UMC “exigeix a les administracions competents que facin efectiu el compliment de les sentències judicials”.  I afegeix que “la policia, com a garant del compliment de la llei, perd autoritat davant el ciutadà si l’administració és la primera que no compleix amb el deure exigit”.

 

Per altra banda, des de l’associació policial unionista “asseguren” que els Mossos “han aixecat centenars d’actes, que misteriosament no es traduexien en sancions”. 

El comunicat de l'UMC
El comunicat de l’UMC | UMC

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa