El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos registren gairebé una denúncia al dia per delictes d’odi
  • CA

 

 

No només l’oficina de Drets Civils i Polítics (ODCP) ha posat l’alarma sobre l’augment de les agressions feixistes a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 326 denúncies per delictes d’odi i discriminació per orientació política. Això suposa gairebé una denúncia al dia.  Una xifra que suposa un augment de 121 respecte l’any 2017. Les xifres les ha aportades aquesta tarda el mateix conseller d’Interior, Miquel Buch, al Parlament en una compareixença per detallar les actuacions de la policia catalana davant les agressions feixistes. 

 

Buch ha admès a la comissió d’Interior que aquest delicte és el que ha registrat un augment més significatiu respecte l’estadística de l’any 2017. De fet, el conseller ha insistit que la policia ha detectat un increment de l’activitat dels grup feixistes als carrers de Catalunya. Una conclusió que també hi arribava l’ODCP en l’informe presentat divendres passat. De fet, l’estadística era prou diferent perquè certificaven 328 agressions en dos anys, que no denúncies. 

 

El conseller ha defensat l’actuació dels Mossos en aquests casos. “Actuen amb escrupulós respecte amb l’ordenament jurídic”, ha argüit. Així mateix ha enfatitzat la formació que reben els efectius del cos per detectar aquest tipus de delicte. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa