Els guàrdies civils es manifesten al centre de Madrid per “democràcia i dignitat”

Reclamen drets sociolaborals

Guàrdies civils, de manifestació. Una imatge, si més no curiosa, la que es va viure ahir a la plaça del Sol de Madrid. Convocats per l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), l’entitat majoritària dins el cos armat, es van concentrar per reclamar drets “sociolaborals” com ara dret a sindicació, que no s’apliqui el codi penal militar als membres del cos, un repartiment més just del complement de productivitat o que s’aboni la famosa equiparació salarial.

Segons l’AUGG, hi van participar milers de persones, volia “conscienciar la ciutadania de la manca de drets i precarietat de les condicions sociolaborals dels treballadors de la Guàrdia Civil”. Així mateix “traslladar als grups polítics i el govern de Pedro Sánchez la necessitat de posar remei a aquestes precarietats i discriminacions de manera immediata”.

A través d’un comunicat, el secretari general d’AUGC, Juan Fernández, ha volgut emfatitzar el contingut del seu discurs a la concentració: “sortir al carrer per reivindicar democràcia i dignitat”. “Per reivindicar el que és de justícia per als guàrdies civils, que la Guàrdia Civil no sigui tractada com un cos policial de segona”, afegeix.

Els guàrdies civils reclamen una jornada laboral digna, amb torns de treball que permetin la conciliació; el repartiment de la productivitat que entenen que “premia els alts comandaments i deixa les engrunes als agents”; o la denúncia que poden anar a la presó per una discussió laboral; líders associacitius represaliats; a més de manca de dret de sindicació i manca de mitjans tècnics i humans.

Comentaris

  Donec Perficiam 07/06/2021 9:42 am
  Estem al món del revés i la dinàmica de Caspaña va pendent avall derivant cap al absolutisme més esperpentic i del-lirant. Ni tant sols s'en adonen, i els que ho veuen, pensen que ja els està perfecte. Visca la dreta caspañola amb la impunitat per bandera i el fuet com a càstig. Vull marxar perque la pudor de Caspaña no s'aguanta.
  A Turquia i a la Xina també n'hi ha d'aquests esbirros 07/06/2021 8:47 am
  Troben que no els paguen prou per pegar a gent desarmada, magrejar i humiliar noies que es manifesten pacíficament i cridar "a por ellos" i "que nos dejen actuar" contra els que (involuntàriament) els paguen el sou? Jo en canvi trobo que haurien d'estar a l'atur com a mínim.
  ciutadà 07/06/2021 7:34 am
  Com unes meuques reclamang cast.edat
  blup 06/06/2021 9:05 pm
  Si no saben el que son, aquests conceptes. Els aporellos del comosinohubieseunmañana, els de la manada i el de la Rociito en són un bon exemple.
  Josep 06/06/2021 6:43 pm
  Jo reso a la marededeu del PUM
  uno que vive en Tabarnia 06/06/2021 3:39 pm
  de fet correboren el que son, TONTOS!, dons ja saben a on es posent, a un cos militaritzat en el cual no son mes que un numero sense dret a opinar, dons la dignitat fa temps que l,han perduda, i la paraula DEMOCRACIA, ni saben com es pronuncia ni el seu significat, caviar para lo burros
  Català 06/06/2021 3:31 pm
  Només he conegut un guardia civil que fos bona persona; ho era tant que s'ho va deixar i va dedicar-se a guanyar-se la vida honradament.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 06/06/2021 2:33 pm
  Les definicions que es desprenen de l'article d'en Quico: DEMOCRACIA: Democracia "ORGÁNICA FRANQUISTA", por supuesto. / DIGNIDAD: La de un cuerpo armado, que ataca " INDISCRIMINADA Y VIOLENTAMENTE" a la ciudadania que pacífica y ordenadamente se disponia a votar.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 06/06/2021 2:22 pm
  Les definicions del que es desprèn del que diu o vol dir, l'article d'en Quico: Democracia: La democracia "Orgánica Franquista". Por supuesto. / Dignidad: La que tiene un cuerpo armado, cuando actua de manera indiscriminada y violenta, sobre ciudadanos que quieren votar de manera ordenada i pacífica./
  JCM 06/06/2021 1:30 pm
  Pero per repartir osties a gent desarmada i amb les Mans en l'aire no tenen cap problema , no discuteixen res amb els superior i el sindicat ho deu trobar la mar de normal i tot.
  Ricard 06/06/2021 1:01 pm
  Allò coherent que poden fer els guàrdies civils si volen defensar la democràcia és deixar de ser guàrdia civil. Si no no tenen cap credibilitat. N'estem tips de cinisme castellanista .
   Eulàlia 06/06/2021 3:12 pm
   I qui us controla a vosaltres? Quina sort, sortir a manifestar-se, saben q NO us apallisara ningú!! Si NO sabeu q vol dir la paraula DEMOCRÀCIA!! A POR ELLOS!! Ni oblid ni perdó!!
  Pepista 06/06/2021 12:43 pm
  Els primers golpistes. I demanen qué?

Nou comentari