Els guàrdies civils es manifestaran contra la “repressió” que pateixen les seves associacions

Els agents de l'institut armat, de manifestació perquè se senten "discriminats"

Soroll de tricornis. Els guàrdies civils estan empipats. Com a resposta, l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil –la degana i majoritària dins el cos– ha convocat una gran manifestació a la plaça Major de Madrid per al proper 5 de juny. Els uniformats asseguren que hi reclamaran deixar de ser “tractats com a policies de segona i accedir als mateixos drets i condicions sociolaborals” que els seus companys “de la resta de cossos de seguretat pública”. De fet, en el comunicat de convocatòria asseguren que se senten “discriminats” i denuncien la “repressió” de les seves associacions.

La protesta reclamarà la regulació de la jornada laboral, horaris i la modalitat de prestació de servei per torns. En aquest sentit, temen que els generals de l’institut armat encara faci més “retallades” sobre les condicions laborals. “És fonamental que els guàrdies civils puguin, d’una vegada per totes, conciliar la seva vida laboral amb la familiar i personal”, alerta la convocatòria. També volen mostrar el seu malestar amb el que qualifiquen de “promesa incomplerta” de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, perquè no arregla el “greuge perpetu” que suposa no regular la productivitat.

També lamenten que s’apliqui el codi penal militar. Una situació per la qual els guàrdies civils poden ingressar en una “presó militar per una simple discussió laboral”. “Urgeix que es paralitzin les accions de repressió i represàlia exercides sobre els dirigents i representants de la nostra associació professional”, denuncia l’escrit. “Resulta inconcebible que a hores d’ara aquesta condició constitueixi un elevat risc laboral que pot abocar no només a importants sancions, sinó fins i tot comportar la pèrdua de destinació i especialitat en el cos”, remarquen. Per tant, justifiquen la manifestació en que els guàrdies civils “segueixen privats de drets fonamentals, com el dret de sindicació, una eina fonamental en qualsevol democràcia”.

Comentaris

  Vendetta 19/04/2021 8:17 pm
  Jjjaaajjjjaake me atrganto jjjaa biba ejpanya jaja y el vino jjojojo todo por la paca jjjja
  Veterà antifranquista. 19/04/2021 7:27 pm
  Foteu el camp d'una vegada. Botxins!!!
  Veterà antifranquista. 19/04/2021 7:11 pm
  I com collons voleu que us tractin? Botxins!!!
  Més pasta per apumtalar el estadopodrit 19/04/2021 7:08 pm
  Un cos pensat per reprimir la població, no per protegir.

Nou comentari