El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els gerents de Colau queden exclosos del límit de 2.200 euros mensuals

Els gerents que designi la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per a funcions executives i tècniques a l’Ajuntament quedaran exclosos de la limitació salarial de 2.200 euros que marca el codi ètic de la coalició de Barcelona en Comú. La guanyadora de les eleccions ha explicat que el límit salarial no el pot imposar la candidatura guanyadora, i que s’ha d’aprovar en ple municipal.

Així, l’exalt càrrec de l’època de Jordi Pujol i del Tripartit, Amadeu Recasens (que ha acceptat l’oferta de Colau per al càrrec de delegat de Seguretat) podrà cobrar més que l’alcaldessa. Això també podria passar amb Jordi Martí, l’exdirigent del PSC (ara a MES, formació que ha donat suport a la llista d’ERC), a qui Colau li ha ofert el càrrec de gerent. 

Els càrrecs polítics de Barcelona en Comú, els que sí que cobraran un màxim de 2.200 euros en 14 pagues, tal i com indica aquest codi ètic presentat en campanya, hauran de fer un donatiu dels diners que van més enllà d’aquest límit salarial “a alguna entitat designada democràticament”, segons ha afirmat Colau. “No podem imposar el nostre codi ètic”, de manera que la coalició farà aquesta maniobra per complir amb el programa electoral.

D’altra banda, Colau ha detallat les àrees del seu govern, que constaran de quatre grans àmbits, repartits pels quatre tinents d’alcalde. Cal destacar que, finalment, l’àrea de Seguretat dependrà diectament d’Alcaldia.

  1. Gerardo Pisarello: tinent d’alcalde de l’àrea de Tecnoestructura (règim intern, hisendes, ocupació, empresa, pressupostos…).
  2. Laia Ortiz: tinenta d’alcalde de l’àrea de Drets socials.
  3. Jaume Asens: tinent d’alcalde de l’àrea de Transparència i democràcia.
  4. Janet Sanz: tinenta d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme i mobilitat.

El repartiment dels districtes s’ha fet amb els 10 primers candidats de la llista de Colau, de manera que la responsable política de Ciutat Vella serà Gala Pin, Agustí Colom s’ocuparà de l’Eixample i Raimundo Viejo de Sants-Monjtuïc. A Les Corts hi haurà el tinent d’alcalde Jaume Asens, de Sarrià-Sant Gervasi se n’ocuparà el número dos de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello.

Laura Pérez serà la responsable de Gràcia. Mercedes Vidal s’ocuparà d’Horta-Guinardó, i la tinenta d’alcalde Janet Sanz serà la responsable de Nou Barris. Finalment, Laia Ortiz s’ocuparà de Sant Andreu i el responsable de Sant Martí serà Josep Maria Montaner.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa