El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els dimissionaris de l’ANC veuen “literatura política barata” als programes de Junts, ERC i la CUP

Donec Perficiam, el col·lectiu creat pels set secretaris nacionals de l’ANC per fer de “lobby” independentista, considera que “a Catalunya no hi ha cap gran partit polític interessat en fer realitat el mandat de l’1 d’octubre”. Donec Perficiam ha intentat durant els darrers mesos “bastir ponts per crear un front únic independentista que concorrés a les eleccions del 14-F”, però ara ha donat per acabada la “dèbil unitat independentista teòricament existent fins ara” i esperona la societat catalana a “cercar noves fórmules en l’àmbit de la societat civil i de l’economia”; per tal d’avançar en “la creació d’un clima social que forci els grans partits catalans a fer efectiva la declaració unilateral d’independència”. Mantenen que “la unilateralitat és l’única via possible per garantir l’estat del benestar a Catalunya” ja que “qualsevol altra via ens condueix a l’empobriment i a ser residuals”.

En un comunicat, Donec Perficiam explica que ha arribat a aquestes conclusions després d’haver fet “dos exercicis pràctics”: intentar “per tots els camins possibles” que els partits creessin una coalició que es presentés a les eleccions i “examinar a fons” els programes electorals de “les tres grans formacions que s’autoanomenen independentistes”: Junts per Catalunya, ERC i la CUP.

D’aquests dos exercicis n’extreuen la mateixa conclusió: “cada partit cerca el seu interès particular i per assolir els seus objectius polítics s’ajorna sense data o se situa en un horitzó molt llunyà, en el millor dels casos, la independència de Catalunya”. I continuen: “els programes electorals estan plens de paranys que permetran Junts per Catalunya, ERC i la CUP justificar en els pròxims anys un escenari autonomista que acabarà esdevenint una situació permanent”.

Donec Perficiam denuncia que tots els partits consideren una condició “indispensable” seure per arribar a un acord amb el govern espanyol, “obviant que la famosa taula de diàleg a dia d’avui no té ni pota ni cadires i que el PSOE només ha estat interessat en crear la virtualitat que una negociació era possible quan necessitava xecs en blancs”.

També lamenten que “tots els partits parlen d’amnistia i d’aturar la repressió”, circumstància que no es produeix ni es produirà “perquè el govern espanyol no vol pagar el preu polític que a Espanya li suposaria atorgar una amnistia i perquè la repressió l’exerceixen els jutges i fiscals, cosa que permet rentar-se les mans al legislatiu i l’executiu”. Així mateix fan una crida als partits catalans a “deixar de confondre i jugar amb els sentiments de la gent perquè Catalunya ha votat per la independència i no per l’amnistia”. “És aquest mandat obligatori i legal que s’han de comprometre a implementar”, afegeixen, a més d’insistir que “només l’anul·lació de totes les causes obertes a les persones represaliades és acceptable”.

El tercer “parany” que han trobat en els programes electorals és que majoritàriament és parla d’un “escenari impossible”, especialment en el cas d’ERC i la CUP, que és “el d’assolir d’una manera o altra un acord en l’àmbit dels Països Catalans per fer un procés d’independència paral·lel”.

Des de Donec Perficiam asseguren que “els programes de Junts, ERC i la CUP estan plens de literatura política barata i retòrica vàcua“. A Junts posen tot l’accent en un invent que ningú sap perquè serveix que es diu Consell de la República; ERC vol eixamplar tant la base que al final caldrà el consens del 100% dels catalans per fer la independència i la CUP ho deixa pel 2030 quan ells siguin majoritaris”.

Tanmateix, Donec Perficiam fa extensiva la seva crítica a l’Assemblea Nacional Catalana, a qui exigeixen que abandoni el paper “d’espectador davant d’aquest desori” i “torni a liderar el camí cap a la llibertat del poble català”. Si res canvia en el panorama polític i civil en els pròxims mesos els integrants de la plataforma independentista avancen que haurà arribat el moment de “cercar noves fórmules en l’àmbit de la societat civil, de l’economia i de la política” que permetin Catalunya materialitzar la independència.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: RAMON A a febrer 04, 2021 | 11:19
  RAMON A febrer 04, 2021 | 11:19
  Dit angles AMB RAO O SENSA AMB AL MEU PAIS
 2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 04, 2021 | 11:24
  Luisnomeacuerdo febrer 04, 2021 | 11:24
  Mandato 12 de octubre dicen estos fascistas independentistas, y todavía se lo creen, amos os vamos a dejar seguir haciendo camisetas y bufandas y disfrazaros con trapos de ron Habana y huevos fritos en la cabeza. Pero que tiernos son estos borreguetes grocñodosque se tragan hasta la bola los bulos que le suelta los lazinazis como el pastelero loco y resto de golfos delincuentes y la ayuda de medios subvencionados como este y del resto de la madriguera groc. Suerte que el lovox viene para haceros ver la luz.
  • Icona del comentari de: Ricard. a febrer 04, 2021 | 11:42
   Ricard. febrer 04, 2021 | 11:42
   Un feixista de Vox... Parlant de nazis, bulos, borregos, golfos i subvencionats... Deuen tenir prohibits els miralls a casa... :)
   • Icona del comentari de: Paul a febrer 04, 2021 | 12:32
    Paul febrer 04, 2021 | 12:32
    No, Tacito d'Espanya.
 3. Icona del comentari de: Fu man Txu a febrer 04, 2021 | 11:28
  Fu man Txu febrer 04, 2021 | 11:28
  La unica via te nom: DUI. La resta de vies son fum.
  51
  Icona de dislike al comentari de: Fu man Txu a febrer 04, 2021 | 11:28 32
  Respon
 4. Icona del comentari de: Ricard. a febrer 04, 2021 | 11:31
  Ricard. febrer 04, 2021 | 11:31
  Sense disposició d'exposar-nos tots, de dalt a baix... i pagar un preu personal i familiar ingent, amb voluntat d'anar substituint els que vagin entrant a garjola, tot ajudant-nos en xarxa, és que ni oportunitat de lluitar per la independència tindrem... Tot és i serà una simulació d'intencions, il.lusions i res més... No no, no existèix la independència a còmodes i dilatats plaços, més avit el contrari... Això ara mateix ho està gaudint l'assimilació i repressió. El menestrant, no és altra que és l'assumpció de la impotència i la disposició de pagar el preu de l'objectiu... En dues generacions com a molt acabarem sent buenos levantinos del norte... assimilats cultural i lingüísticament... Tot ofrenant glòries a Espanya. Encara més de les que portem dècades per l'expoli fiscal, manca d'inversions via infrafinançament agreujat per la infra-execussió conscient de la metropoli i acatament quasi marcial de les unilateralitats impositives del Régimen de l'Ancha es Castilla i seus poders repressors. Pobre Catalunya...
  75
  Icona de dislike al comentari de: Ricard. a febrer 04, 2021 | 11:31 15
  Respon
 5. Icona del comentari de: Until we finish a febrer 04, 2021 | 12:31
  Until we finish febrer 04, 2021 | 12:31
  De moment votem candidatures independentistes el proper dia 14 o el dia que es facin les eleccions. També s'ha de tenir en compte la situació sanitària mundial, que ens afecta molt més a nosaltres que encara som un projecte en marxa que als estats que ja ho son. Si no capiu això, i que des de el clavegueram de l'estat espanyol aprofiten qualsevol escletxa per a intentar fer-nos desistir, no capiu res. Ànims a tothom, salut i independència.
  • Icona del comentari de: Ricard. a febrer 04, 2021 | 13:07
   Ricard. febrer 04, 2021 | 13:07
   La Pandèmia ha estat una excusa més... i que els ha vingut a nostres líders messells -i també als que ens munten paranys de confraternitat- com anell al dit. Però l'excusa del mentrestant... ve de molt abans de la Pandèmia... Difícilment per mèrits propis es tornarà tindrà una oportunitat com les del 10O i 27O... Però sobre tot el 3O... Amb les condicions més favorables de que hem disposat mai i que podrem disposar en dècades; en quan a inèrcia positiva, factor sorpresa, empoderament, Espanya en estat xoc i voluntat de la gent d'exposar-se a totes per tenir la por anul.lada per la il.lusió aleshores encara sobrada... I voluntàriament nostres lideratges ho van llençar perquè de fet en el fons havia estat tot un farol per la seva part -compte del rei nu- per si sonava la flauta... Cagant-.se quan van adonar-se'n que ja no anava de puta ramonejar... L'Estat és evident que juga les seves cartes, però l'actitud nostrada de con la puntita i nada más els hi posa l'autopista... Més sabent que la llibertat d'acció política d'antes ja no tornarà, i que el temps no el guanyem pas per la causa, doncs restem a la defensiva dia sí dia també... El temps corre en contra el moviment... L'Estat potser fa matusserament la seva feina, però la fa sense tremolar, sin prisa però sin pausa... Repeteixo, si no ens disposem a sacrificar-nos tots, no és que no hi hagi recorregut per a res, és que l'assimilació està per posar-hi data final...
   133
   Icona de dislike al comentari de: Ricard. a febrer 04, 2021 | 13:07 103
   Respon
 6. Icona del comentari de: Mateu a febrer 04, 2021 | 13:31
  Mateu febrer 04, 2021 | 13:31
  Totalment d'acord amb Donec Perficiam: ERC, JxCat i la CUP s'han cagat, no estan fent la seva feina, quin sentit té votar-los? El 2017 ens van enganyar, van llençar a la paperera la millor ocasió que hem tingut en segles, no tenen cap pla, cap estratègia, només maregen la perdiu i se'n foten de nosaltres. I quin paper tan galdós també el de l'ANC...
  64
  Icona de dislike al comentari de: Mateu a febrer 04, 2021 | 13:31 44
  Respon
 7. Icona del comentari de: Què és això del mandat de l’1 d’octubre? a febrer 04, 2021 | 14:16
  Què és això del mandat de l’1 d’octubre? febrer 04, 2021 | 14:16
  Algun d'aquests sants qu'es celebren l'1-O us ha manat alguna cosa, ANC-istes?: .Santa Teresita del Niño Jesús, San Bavón de Gante, San Geraldo Edwards, San Nicecio de Tréveris, San Piatón de Seclin, San Romano el Melodo, San Wasnulfo, Beato Álvaro Sanjuán Canet, Beato Antonio Rewera, Beata Florencia Caerols Martínez, Beato Juan Robinson i Beato Luis María Monti.
 8. Icona del comentari de: David. a febrer 04, 2021 | 14:29
  David. febrer 04, 2021 | 14:29
  Una majoria de catalans ho veiem tal com diuen aquests de Donec Perficiam (que per dignitat han sortit de l'ANC). L'ANC és una entitat inofensiva i inútil que només ens fet perdre temps, il.lusions i energies. Cap dels 3 partits que es presenten a les eleccions faran absolutament res útil ni pel país ni per la llengua. El procés ha estat un bluf, però va generar una opció que no es tornarà a repetir segurament mai. A més, la llengua ja està en procés d'extinció inevitable. Per tant la nació també està finiquitada.
  21
  Icona de dislike al comentari de: David. a febrer 04, 2021 | 14:29 71
  Respon
  • Icona del comentari de: Mateu a febrer 04, 2021 | 14:45
   Mateu febrer 04, 2021 | 14:45
   Tens una gran part de raó David però potser t'ho mires massa negre. El català està molt malament, però no està perdut i hi ha una cosa molt senzilla que tots podem fer: jo parlo sempre en català i ensenyo als meus fills a no canviar de llengua. La possibilitat del 2017 no es repetirà si votem als mateixos que la van malbaratar, o sigui que s'ha de votar a uns altres, Primàries o FNC (que, per cert, haguessin hagut de concórrer plegats per maximitzar les opcions). Si volem un resultat diferent hem de provar opcions diferents, la via ERC-JxCAT-CUP ja sabem que no duu enlloc.
   59
   Icona de dislike al comentari de: Mateu a febrer 04, 2021 | 14:45 42
   Respon
 9. Icona del comentari de: LlunyDeCat a febrer 04, 2021 | 16:24
  LlunyDeCat febrer 04, 2021 | 16:24
  Fantàstic anàlisi d'aquesta gent ! I la merda espanyola amb llur llengua de merda tercermundista (400 milions de tercermundistes que la parlen als països més violents i endarrerits del Món) continua penjant comentaris.
  14
  Icona de dislike al comentari de: LlunyDeCat a febrer 04, 2021 | 16:24 20
  Respon
  • Icona del comentari de: Dra. Anivag a febrer 04, 2021 | 19:17
   Dra. Anivag febrer 04, 2021 | 19:17
   M'agrada comprobar la vostra frustració.... Hahahahahaha!!!!!
 10. Icona del comentari de: Fran BCN a febrer 04, 2021 | 19:41
  Fran BCN febrer 04, 2021 | 19:41
  En resum, una penya de fanàtics radicals...
 11. Icona del comentari de: Abril Pasqual a febrer 04, 2021 | 22:41
  Abril Pasqual febrer 04, 2021 | 22:41
  Quan un partit independentista fa figa i s'acovardeix davant l'agressivitat de la repressió del règim Ñ és converteix en el principal enemic de l'independentisme. Crec que, a més, els dona una certa satisfacció frustrar el poble com una revenja perquè els va empènyer a posar-se al davant del referèndum per a la independència quan, en realitat, preferien la comoditat de l'autonomia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa