Els crítics d’ERC reclamen “reconduir l’estratègia de la via àmplia”

Col·lectiu Primer d’Octubre recorda que els republicans estan obligat a liderar els acords per presidir la Generalitat

El col·lectiu Primer d’Octubre, el corrent ortodox i crític d’ERC, ha reclamat a la direcció del partit “liderar” la negociació d’un Govern així com “reconduir l’estratègia de la via àmplia” a la vista que els resultats “no han estat els esperats”. 

En un comunicat, emès aquesta nit al que ha tingut accès El Món, el col·lectiu ortodox exigeix a la direcció constituir de “de forma immediata, un espai de diàleg republicà entre les tres forces i independentistes per tal de pactar una estratègia compartida i de fer realitat la República de Catalunya, tal com vam votar els ciutadans el Primer d’octubre de 2017.”. Així mateix consideren que  l’autodeterminació i l ’amnistia han de formar part i rrenunciable dels acords”.

Ara bé, aquest corrent de militants també demana “reflexionar internament” pel fet els resultats electorals basats en la “via àmplia” no han estat els “esperats” a la vista que “s’ha obtingut el mateix percentatge de vots que el 2017”. “Cal obrir un seré procés de reflexió i nterna de l a mà de l a militància per tal de reconduir l’estratègia d’aquests últims anys”, emfatitzen en el comunicat. “Qüestions com el suport i incondicional al PSOE a Madrid s’han de revertir j a que no han fet més que blanquejar el PSC a Catalunya a ulls de possibles votants d’esquerres, contribuint així a eixamplar l a base dels socialistes i , de retruc, de l a CUP”, conclouen. 

Nou comentari