El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els crítics d’Unió exhibeixen suports de CDC i ERC
  • CA

El corrent crític d’Unió El Matí ha iniciat avui una nova etapa i esdevé una associació política no partidista que defensarà els postulats “originaris” d’UDC. Un model de societat basat en l’humanisme cristià en el marc de la sobirania nacional, han explicat els promotors en la presentació a l’Ateneu barcelonès.

Els crítics han detallat la decisió d’autodissoldre’s dins la formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida. Així mateix, un dels impulors, Vicenç Pedret, ha agraït les adhesions del president d’Esquerra, Joan Puigcercós, dels candidats europeus de CiU i ERC, Ramon Tremosa i Oriol Junqueras, respectivament, i altres “companys de CDC” com Felip Puig, Oriol Pujol, David Madí o Alfons López Tena.

No obstant, Pedret ha utilitzat la ironia per a insinuar que el líder d’Unió ha fet gestions d’última hora per evitar que “pesos pesants” de Convergència assistissin a l’acte per a donar suport simbòlic a la nova associació. Alguns dirigents de CDC, “durant el dia d’avui han rebut pressions polítiques”, ha afirmat Pedret.

En la presentació, també hi ha assistit el diputat de CiU, Josep Rull, l’expresident del Parlament Heribert Barrera, la representant de Reagrupament.cat Rut Carandell, el conseller nacional de CDC Víctor Terradellas i els dirigents històrics d’UDC com Agustí Bassols o Antoni Castella, no confondre amb el secretari d’organització d’Unió.

En el darrer congrés d’Unió, El Matí va proposar la incorporació a la Casa Gran encapçalada per Artur Mas o optar per la via independentista si el Tribunal Constitucional retalla l’Estatut. Les dues iniciatives van ser àmpliament derrotades. La nova associació també crearà El Matí Digital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa