El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns sobiranistes ‘fitxen’ diputats i personalitats d’ERC per a un vídeo promocional
  • CA
La diputada d'ERC Jenn Díaz també ha participat al vídeo fet públic pels comuns sobiranistes
La diputada d’ERC Jenn Díaz també ha participat al vídeo fet públic pels comuns sobiranistes | Sobiranistes

 

Sobiranistes, la plataforma política que lideren els diputats de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet, ha fet públic un vídeo a través de Twitter aquest dimarts a la tarda on anticipen una conversa sobre “noves polítiques i sobiranies” i on, a més de membres destacats de la plataforma, hi apareixen diverses personalitats molt vinculades a Esquerra Republicana de Catalunya -com els diputats Jenn Díaz i Ruben Wagensberg- i, fins i tot, a la CUP.

 

La plataforma, que va ser presentada el passat 23 d’octubre, pretén canviar la deriva actual dels comuns i són molt crítics amb el paper d’Iniciativa per Catalunya-Verds dins la formació de què formen part, acusant els ecosocialistes d’haver abandonat el sobiranisme de què sempre havien fet bandera. El primer acte de Sobiranistes, de fet, va iniciar una sèrie de crítiques creuades entre la plataforma i la direcció de Catalunya en Comú. Uns van acusar la direcció del partit de “desqualificacions personals” i d’haver desmantellat l’equip de l’expresident de la formació, Xavier Domènech. Els altres, per la seva banda, van criticar la manca de transparència d’Elisenda Alamany i van advertir que la creació de la plataforma no havia seguit els mecanismes interns del partit.

 

 

Alamany, precisament, és un de les cares més reconeixibles del vídeo. Diputada al Parlament de Catalunya i exportaveu del grup parlamentari dels comuns, va ser precisament a finals del mes d’octubre, poc després de la presentació de Sobiranistes, que va abandonar el càrrec entre crítiques dels sectors més vinculats a Iniciativa per Catalunya-Verds i a Barcelona en Comú per les seves opinions, considerades massa properes a l’independentisme. A Alamany l’acompanya Nora Sánchez, membre de la coordinadora de Catalunya en Comú i que també apareix a les imatges.

 

Per part d’Esquerra Republicana, a més dels ja esmentats diputats Díaz i Wagensberg, al vídeo també hi apareixen Jordina Freixanet -provinent del Moviment d’Esquerres d’Ernest Maragall i cap de la Secció d’Autoritzacions i Règim Sancionador de la Generalitat-, Ismael Peña-López -director general de Participació Ciutadana-, Xevi Montoya -amb una llarga vinculació a Òmnium Cultural i que va ser membre de la seva Junta Nacional-, Gina Driéguez -exsecretària d’Igualtat de les JERC del Baix Llobregat- i el politòleg Jordi Muñoz, situat a l’òrbita dels republicans i que va manifestar públicament el seu suport a la candidatura del partit a les eleccions del 21-D. A més, al vídeo també hi apareix l’alcalde de Ripollet, José María Osuna, que va ser escollit com a cap de llista de Decidim Ripollet, confluència dels Comuns amb les Candidatures Alternatives del Vallès-CUP-Poble Actiu.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa