El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els ‘comuns’ sobiranistes alerten del “nou rumb” del partit, allunyat de la centralitat del país
  • CA

 

La plataforma Sobiranistes, que acull els membres de Catalunya en Comú més propers les tesis dels partits independentistes, ha manifestat el seu desacord amb l’ideari aprovat, “amb urgència i sense la participació del territori”, per la nova direcció de Catalunya en Comú. Un ideari que, segons la plataforma, posa en relleu el “nou rumb” adoptat pel partit, que “liquida els seus valors fundacionals” i l’allunya de posicions sobiranistes, distanciant-se així de la “centralitat del país”. En un comunicat emès aquest dissabte, la plataforma, que ha comptat amb el suport públic d’alguns noms rellevants d’Esquerra Republicana de Catalunya, alerta de la desaparició en el document aprovat de qualsevol referència a “la construcció d’una República Catalana” i a un procés constituent centrat en “l’exercici d’autodeterminació dels pobles”.

 

Un any i mig després de l’aprovació del manifest fundacional dels Catalunya en Comú, la nova directiva del partit ha tancat aquest dissabte un nou ideari que ha despertat crítiques de la plataforma, impulsada per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet. Del document aprovat avui se’n desprèn, en paraules de la plataforma, la supeditació de “la voluntat de la ciutadania de Catalunya a l’Estat”, una idea que trenca amb “els valors fundacionals dels Comuns”, ha denunciat. Sobiranistes també al·lega que els canvis han estat aprovats per 63 persones en un Consell Nacional de “només” 122 assistents, enfront de les 5.000 que l’abril del 2017 van donar el vist-i-plau al manifest fundacional en l’assemblea constituent del partit.

 

Per a la plataforma, el nou ideari és un exemple més del “canvi de rumb” de Catalunya en Comú, palès en la “incomoditat” que ha mostrat el partit a l’hora de fer referència a l’1 d’octubre i en l'”oposició” a plantejaments crítics amb la repressió o la Constitució de 1978.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa